Sancţiunea dură primită de managerul din Reşiţa al radioului public din cauza  comportamentului abuziv faţă de salariaţi

Sancţiunea dură primită de managerul din Reşiţa al radioului public din cauza  comportamentului abuziv faţă de salariaţi

Laura Sgaverdea se consideră victimă a unei execuţii politice FOTO expressdebanat.ro

Laura Sgaverdea, managerul studioului regional de radio din Reşiţa, a fost pedepsită de conducerea reţelei de stat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sancţiunea vine după ce, în toamna anului trecut, angajaţii postului au ieşit în stradă şi au protestat faţă de comportamentul abuziv pe care îl avea directoarea. Decizia preşedintelui Societăţii Române de Radiodifuziune a fost comunicată zilele trecute, însoţită de un raport de 150 de pagini în care sunt prezentate toate argumentele care au stat la baza acestei hotărâri.

“Salariata Laura Sgaverdea a dovedit o atitudine necorespunzătoare, o conduită necivilizată, a utilizat în relaţia profesională cu salariaţii ST Reşiţa, insulta, calomnia, purtarea abuzivă, vătămarea sănătăţii faţă de angajaţii din subordinea acesteia, toate aceste fapte fiind circumscrise noţiunilor mai largi de abuz în funcţie prin crearea unui mediu ostil la locul de muncă şi hărţuire psihologică, morală a salariatului. Doamna Laura Sgaverdea nu şi-a îndeplinit obligaţia prevăzută în contractul individual de muncă şi fişa de post de a concilia situaţiile conflictuale apărute în relaţiile interpersonale, fiind totodată răspunzătoare pentru încălcarea regulilor de securitate a muncii. (...) În cadrul cercetării disciplinare, doamna Laura Sgaverdea a avut un comportament arogant, s-a comportat cu foarte multă superioritate faţă de salariaţi, a ridicat tonul la salariaţi, în şedinţe folosea cuvinte imposibil de redat(injurii)”, este descrierea faptelor prezentată în raport.

Managerul studioului teritorial a primit cea mai aspră pedeapsă prevăzută în regulamentul interior al reţelei. Timp de 60 de zile va fi suspendată din funcţie.

“Doamna Laura Sgaverdea, salariată a Societăţii Române de Radiodifuziune, în funcţia de manager al Studioului Teritorial Reşiţa, se sancţionează cu retrogradarea din funcţia de manager în funcţia de realizator de emisiuni, pentru o perioadă de 60 de zile, cu acordarea drepturilor salariale corespunzătoare funcţiei”, se arată în hotărârea Societăţii Române de Radiodifuziune.

Decizia este totuşi una ciudată şi îi descumpăneşte pe angajaţii studioului. În acelaşi document, se menţionează că după cele 60 de zile, Laura Sgaverdea revine pe funcţie ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat.

“La împlinirea termenului de 60 de zile, dna Sgaverdea Laura revine de drept pe postul de manager cu atribuţiile corespunzătoare acestuia şi salariul avut la data emiterii prezentei”, se arată în document.

Managerul studioului spune că va respecta decizia, care intră în vigoare de la 1 februarie, dar o va contesta în instanţă. “Voi contesta în instanţă. Raportul acela conţine o seamă de neadevăruri pe care eu le voi demonstra în instanţă. Nu s-a ţinut cont de probele pe care eu le-am administrat în apărarea mea şi continui să susţin că am fost, de fapt a unei încercări că nu s-a reuşit, victima unei executări politice”, ne-a declarat Sgaverdea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările