Revolta unei grup de români împotriva internetului 5G: „Suntem cobai pe care se testează tehnologii interzise la alţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnologia de internet mobil 5G este introdusă deja de unele companii în Bucureşti. Urmează şi celelalte oraşe mari: Timişoara, Constanţa, Iaşi etc.

Încă de la anunţul introducerii tehnologiei 5G în România s-au creat controverse. Cea de-a cincea generaţie de conectivitate a internetului mobil permite viteze mult mai mari de încărcare şi descărcare, dar şi conexiuni mai stabile.

Există însă specialişti care spun că această tehnologie afectează sănătatea populaţiei. Pe baza acestor opinii, o asociaţie cere Guvernului României chiar să stopeze introducerea acestei tehnologiei 5G în România.

“Nu spunem noi că această tehnologie este dăunătoare. Au spus-o specialiştii îndreptăţiţi să facă acest lucru şi care au în spate o pregătire temeinică. Mă refer la profesori universitari, medici, cercetători. Dacă o să căutaţi pe internet, inclusiv pe site-ul asociaţiei noastre, o să găsiţi acele opinii, din surse credibile. Noi am organizat conferinţe şi o să mai organizăm pe parcursul acestui an. Dacă urmăriţi activitatea noastră, pe Facebook, o să vedeţi şi opinia celor care ne urmăresc şi care se exprimă clar împotriva dezvoltării acestei tehnologii. Pentru consumatorul obişnuit, tehnologia 5G aduce neajunsuri foarte mari, care sunt mult mai mari decât beneficiile. Este vorba despre acele unde milimetrice, despre care specialiştii spun că ne fac rău. Cauzează boli cardio-vasculare, cancere şi tot felul de boli cronice”, a declarat Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei Pro Consumatorilor (APC).

Modelul Bruxelles

Costel Stanciu susţine că cel mai puternic argument pentru a stopa introducerea 5G în România sunt măsurile luate recent la Bruxelles, unde s-ar fi oprit implementarea acestei tehnologii.

“Pentru mine, faptul că în Bruxelles, capitala Uniunii Europene, s-a interzis folosirea acestor tehnologii spune foarte mult. În acea capitală se află instituţiile importante ale Uniunii Europene. Asta înseamnă că cei care conduc aceste instituţii, nu vor să aibă câmpuri electromagnetice cu frecvenţe aşa de mari în oraşul respectiv. De ce? Pentru că ştiu care sunt efectele. Şi cu asta am spus tot. Argument mai puternic nu cred că există. Ideea este că noi suntem nişte cobai pe care se testează nişte tehnologii pe care alţii le interzic”, a adăugat Costel Stanciu

Preşedintele APC cere Ministerul Sănătăţii să treacă la monitorizarea parametrilor câmpului electromagnetic din Bucureşti, iar rezultatele măsuratorilor realizate să fie accesibile pe site-ul acestei instituţii.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite