Dunca face primele concedieri la CJ Caraş-Severin. Dispar 65 de posturi, majoritatea de la birourile instituţiei
0Romeo Dunca, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin (CJCS), anunţă că s-a finalizat lista proiectelor care se va supune la vot în şedinţa din 27 noiembrie, între care se află şi noua organigramă.
Romeo Dunca a vorbit, imediat după ce a fost ales, de numărul mare de angajaţi pe care CJCS îl are şi de faptul că o parte dintre aceştia vor trebui să plece. Prin proiectul de organigramă pe care l-a pregătit, se reduc 65 de posturi. Momentan, aceste restructurări se fac doar din corpul administrativ şi de la direcţia de drumuri.
„Organigrama, de la 196 de angajaţi în corpul administrativ şi 46 la DDJ, se modifică în 155 + 11 la Salvamont + 26 la DDJ. În total, 192 faţă de 242. Dar! Între cei 26 de la DDJ şi în locul celor 33 de la birou şi 2 şoferi pe maşina mică vor rămâne doar 9 la birou şi apar 17 poziţii noi, neocupate în prezent, de conducători auto şi servanţi. Am creat aceste locuri pentru ca în viitor să achiziţionăm câteva utilaje. Folosindu-ne de ele, chiar ne vom ocupa de întreţinerea şi reparaţia drumurilor in judeţ. La Fonduri europene şi guvernamentale apar 10 poziţii noi. La acestea se adaugă încă 6, care aşadar în prezent nu există, deci nu sunt ocupate. Efectiv, după aprobarea organigramei, făcând o comparaţie cu ce există astăzi, vor fi în sistem cu 50 de angajaţi mai puţin. Dacă ar fi să comparăm cu ceea ce avem azi în instituţie, începând din 11 ianuarie 2021, data aplicării noii organigrame, o să avem (fără posturile nou create) 139 de angajaţi în corpul administrativ + 9 la DDJ", arată preşedintele CJCS.
„A te interesa economia de bani la salarii dacă angajaţii fac performanţă e o mare prostie”
Dunca susţine că se economiseşte o sumă importantă cu aceste reduceri, însă nu acesta este obiectivul principal.
„A te interesa economia de bani la salarii dacă angajaţii fac performanţă este o mare prostie. În cazul nostru nu poate fi vorba de aşa ceva. Din această cauză, economia făcută cu disponibilizarea a 65 de persoane e binevenită. Nu e mare lucru, deoarece succesul vine din creşterea veniturilor, nu neapărat din realizarea de economii, dar reprezinta totuşi ceva. 100.000 de euro lunar înseamnă câţiva kilometri de drum degradat care poate fi reparat în bune condiţii", spune Romeo Dunca.
Acesta precizează că restructurarea de acum e doar primul pas. Urmează Direcţia de asistenţă socială, Protecţia copilului sau alte servicii şi societăţi ale Consiliului Judeţean. De altfel, la Aquacaraş, societatea de apă şi canal, conducerea a şi venit cu o propunere de a reduce 14 şefi din organigramă.
„La Aquacaraş, multe locuri au fost ocupate fără ca aceia ajunşi pe funcţii să poată performa. Şi acolo, situaţia va fi supusă unei analize amănunţite. Implementarea unui proiect complex de apă şi canal în tot judeţul, cu o valoare de 175 milioane euro, constituie astăzi prioritatea nr. 1. Până acum, dl Filipescu, atât de controversat, a progresat mult. Vorbesc despre ultimele două luni de când am avut o discuţie serioasă. I-am explicat că oamenii rămân în memoria semenilor prin ce fac bun şi util, şi nu prin câţi bani au în cont sau prin câţi protejaţi politic poate ascunde un director prin organigrama unei companii. În urma acestui dialog, un om de peste 60 de ani, cu stenturi şi operaţii pe cord deschis, a făcut în 60 de zile 17 drumuri la Bucureşti. I-a stresat pe cei din minister şi pe consultanţii ce lucrează la proiectul judeţului, primind laude de la cei pe care în mod insistent i-a vizitat. Zilele trecute, a venit cu propunerea de a disponibiliza nişte şefi nepotriviţi pentru locul în care au ajuns. Vor pleca 14. Sunt în preaviz", arată Dunca.
Vă recomandăm să mai citiţi:
După Ilie Bolojan, încă un preşedinte PNL de Consiliu Judeţean anunţă concedieri masive