Milionarul Dunca, dezvăluiri despre „hoţiile” de la CJ Caraş-Severin. Ce sporuri încasa fosta conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO cjcs.ro
FOTO cjcs.ro

Romeo Dunca, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin susţine că „hoţia şi incompetenţa” din instituţia pe care o conduce după alegerile locale este mai mare decât şi-a închiput.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, noul preşedinte al Consiliului Judeţean aduce critici dure fostei conduceri a instituţiei. Dunca spune că fondul de salarii al CJCS este imens şi din cauza sporurilor pe care le luau unii şefi, în frunte cu preşedintele şi vicepreşedinţii ai forului judeţean .

„Dacă în campanie am fost moderat la acuzaţii, din lipsă de dovezi substanţiale, acum mă îngrozesc să văd cât dezinteres, hoţie şi incompetenţă a fost pusă în actul de conducere de fostul şef si de cei doi vicepreşedinţi. Pentru că ei sunt direct răspunzători de modul în care întregul corp administrativ a funcţionat. Ceilalţi angajaţi ce puteau să facă dacă aşa erau conduşi? 4.000.000 euro/an, fond de salarii doar în corpul administrativ. Fără direcţii, fără asistenţă socială şi fără spital.

Banii mulţi din fondul de salarii nu merg neapărat la toti cei care stau până târziu la lucru. Dar asta o vom rezolva cât de curând. Cu muzicanţii am greşit când spuneam de 1.300.000 ron/an. De fapt sunt exact 1.560.000/an. Am reusit cu sprijinul lui Nelu (n.r. - primarul Reşiţei Ioan Popa) să obţinem o promisiune de extindere a termenului de finalizare a achiziţiei tomografului pentru a nu pierde fondurile pentru care cei ce au condus judetul au luat deja 25% bonus lunar, deşi în acest caz, nu meritau nimic", arată Dunca.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin spune că judeţul are mari probleme financiare şi că datoriile şi împrumuturile aproape că sufocă instituţia.

„Stăm foarte prost cu banii şi suntem rupţi în fund, când vine şefa de la spital să ne întrebe de ceva bănuţi să mai stingem din datorii. Azi erau 20.000.000 lei. Cu toate acestea, la Caraş Severin e posibil ca în anul 2020, să ai credit de zeci de milioane lei cu robor la o lună + 4,9%. Sa plăteşti doar dobânda 200.000+20 000 comision de tragere lunar şi să mai iei cu nesimţire 25% spor de lucru la proiecte europene în calitate de şef de judeţ e mare realizare... Nu spun că trebuie să te împrumuti cu robor + 1 cum o fac unii privaţi, dar să rezolvi o refinanţare măcar la 1,5%, cum de altfel ai celălalt credit, e obligatoriu.", mai susţine Dunca.

Acesta a anunţat că, atât el, cât şi cei doi vicepreşedinţi vor renunţa de sporul de 25% pe care le primesc la salarii.

Vă recomandăm şi:

Surprize la primele verificări făcute în Consiliul Judeţean Caraş-Severin. Romeo Dunca, noul preşedinte CJ: „Căutăm profesionişti în a găsi nereguli“

Măsuri dure anunţate de milionarul Romeo Dunca după preluarea şefiei Consiliului Judeţean Caraş-Severin

ReşiţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite