Consultare publică pentru finanţările europene. Unde îşi doresc românii să fie investiţi banii de la Uniunea Europeană

Consultare publică pentru finanţările europene. Unde îşi doresc românii să fie investiţi banii de la Uniunea Europeană

UrbanizeHub este organizatorul conferintelor UrbanTalks, care se ţin anual în cele mai mari oraşe din România

Sub titlul "Viitorul oraşelor din România", specialiştii de la UrbanizeHub, un agregator online de idei, opinii, proiecte şi ştiri despre oraşe inteligente şi dezvoltare urbană sustenabilă, au demarat prima consultare din România în care întreabă cetăţenii pentru ce şi-ar dori să fie accesate fondurile europene în perioada 2021-2027.

Ştiri pe aceeaşi temă

Graţian Mihăilescu, liderul celor de la UrbanizeHub, susţine că această campanie de consultare vine ca şi o continuare a campaniei “Alege priorităţile oraşului tău”, în care cei de la Urbanize au adunat peste 100.000 de opinii din întreaga ţara.

“Ne-am gândit să demarăm această consultare publică, deoarece ne aflăm într-o perioadă foarte bună pentru a afla aceste lucruri, deoarece este perioada în care se stabileşte şi se negociază planificarea fondurilor europene pentru următoarea perioada financiară 2021-2027. Noi ne dorim să aflăm de la cetăţeni cum văd ei planificarea fondurilor europene. Practic este vorba despre un chestionar cu întrebări clare şi răspunsuri scurte, am formulat nişte întrebări pe câteva teme foarte importante care sperăm noi să influenţeze pozitiv şi să aducă deciziile mai aproape de nevoile concrete ale oamenilor”, spune reprezentantul UrbanizeHub.

Graţian Mihăilescu a adăugat că o campanie similară va fi adresată exclusiv primarilor din România, care vor fi consultaţi cu privire la domeniile în care sunt necesare finanţări europene.

Campania se va desfăşura până la sfârşitul acestui an, după care cei de la UrbanizeHub vor colecta toate răspunsurile şi vor întocmi un raport pe care îl vor transmite Guvernului României şi Comisiei Europene.

Chestionarul celor de la UrbanizeHub conţine şase întrebări şi poate fi completat aici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările