Cel mai mare proiect de consultare publică din România. Locuitorii reşedinţelor de judeţ sunt invitaţi să decidă priorităţile oraşului în care trăiesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva
FOTO Arhiva

Banca Mondială şi UrbanizeHub Romania, în parteneriat cu Federaţia Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din România şi cu sprijinul autorităţilor publice locale, au identificat o serie de proiecte cu impact metropolitan pentru Bucureşti şi cele 40 de reşedinţe de judeţ din România.

În perioada 22 Ianuarie – 22 Martie, cetăţenii şi actorii locali sunt invitaţi să ierarhizeze proiectele din oraşele lor, în funcţie de importanţa acestora pentru comunitatea locală.

Proiectul se numeşte "EU POT: Priorităţile oraşului tău", iar cei care doresc pot intra pe situl creat pentru acest proiect şi, după ce îşi aleg oraşul, pot indica ordinea în care proiectele ar trebui realizate.

“Este vorba de 370 de proiecte în valoare de peste 75 de miliarde de euro. Practic aceste proiecte există deja în strategiile de dezvoltare locală. Ce ne dorim noi este să mobilizăm comunităţile urbane, administraţiile locale, dar mai ales oamenii care trăiesc în municipiile respective să se coalizeze o forţă care să prioritizeze proiectele respective pentru potenţiale finanţări.

Din moment ce ai o viziune clar defiinită, din moment ce ştii cu siguranţă ce vrei să faci pentru oraşul tău, în mod clar se vor găsi şi sursele de finanţare, fie că vorbim de fonduri europene, fie că vorbim de PNDL. Ideea e că aceste propuneri şi proiectul <<Eu pot. Implică-te în priorităţile oraşului tău>>, este o chestiune cu bătaie lungă deoarece ne dorim să cuprindem şi următoarea perioadă de finanţare 2021-2027, care s-ar putea, în funcţie de negocierile care se poartă acum la Bruxelles, să afecteze modul în care fondurile vor fi distribuite şi oraşele să aibă mai mare putere de accesare a acestor fonduri.

Deci asta e ideea! De coalizare a unor resurse locale, fie ele publice, fie private, în jurul unor proiecte prioritare, care să nu se schimbe în funcţie de culoarea politice. Dacă toată lumea spune, oraşul nostru în următoarea perioadă îşi propune aceste cinci proiecte, cu siguranţă energiile şi finanţările se vor canaliza pentru aceste proiecte”, ne-a declarat Graţian Mihăilescu de la UrbanizeHub Romania.

ReşiţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite