Focuri de armă la Vâlcea. Un bărbat a ameninţat cu un topor şi un cocktail Molotov o poliţistă şi un jandarm

Focuri de armă la Vâlcea. Un bărbat a ameninţat cu un topor şi un cocktail Molotov o poliţistă şi un jandarm

Un bătăuş care a aruncat cu un cocktail Molotov într-o poliţistă şi un jandarm pe care i-a ameninţat cu toporul, împuşcat în picior Foto Adevărul

Incidentul s-a petrecut marţi seara, după primirea unui apel la 112. Agresorul a fost împuşcat în picior de jandarmul din patrula mixtă trimisă să aplaneze un conflict.

Ştiri pe aceeaşi temă

În jurul orei 18:20, zilei de 11 august, prin S.N.U.A.U. 112 s-a primit o sesizare prin care era anunţat un conflict în desfăşurare produs într-un magazin din comuna Buneşti, judeţul Vâlcea. Un bărbat aflat sub influenţa alcoolului, a lovit cu pumnul în cap un alt client al localului.
 
La faţa locului a fost trimisă o patrula mixtă, din cadrul Poliţiei Băile Govora, formată dintr-o poliţistă şi un jandarm. Între timp, agresorul a fugit acasă, dar la vederea patrulei s-a enervat atât de rău că a făcut un cocktail Molotov dintr-o sticlă cu benzină căreia i-a dat foc. Cu acesta a aruncat înspre oamenii legii, convins că-i va alunga. Dar când a văzut că nu are nici o şansă s-a dus în casă şi a luat un topor. 
 
Ca să se apere, cei doi au folosit spray-urile din dotare, somându-l în acelaşi timp să se potolească. Când a văzut că nu au sorţi de izbândă, jandarmul a tras întâi două focuri de armă pentru avertizare, apoi înspre agresor, rănindu-l la picior.
 
Tot patrula a fost cea care ulterior i-a făcut un garou la picior, până a venit echipajul de pe ambulanţă. 
 
Cazul este cercetat acum de un procuror, având în vedere că victima este acuzată de ultraj şi s-au folosit şi armele din dotare, pentru a se stabili toate împrejurările în care s-au petrecut faptele.
 
Bărbatul care a aruncat după jandarm şi poliţistă cu cocktailul Molotov, apoi i-a ameninţat cu toporul că-i omoară, a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Vâlcea pentru acordarea de îngrijiri medicale. Acesta este cunoscut în localitate drept o persoană extrem de agresivă. 
 
La faţa locului s-a deplasat patrula mixtă, din cadrul Poliţiei Băile Govora, formată dintr-un poliţist (femeie) şi un jandarm, identificându-l pe bărbatul recalcitrant care se retrăsese în curtea domiciliului său, iar la vederea patrulei acesta a devenit agresiv faţă de ei, folosindu-se de un obiect tăietor-despicător şi de o sticlă cu produs petrolier pe care o incendiase.
 
Atât poliţistul cât şi jandarmul au folosit în întregime spray-urile iritant-lacrimogene, ambii somându-l să înceteze, iar în cele din urmă jandarmul a efectuat două focuri de avertizare în plan vertical, iar al treilea foc fiind efectuat spre bărbat, care a fost rănit în picior.
 
Bărbatului i-a fost acordat primul ajutor de către patrulă, până la sosirea ambulanţei.
 
La faţa locului s-a deplasat şi un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.
 
În cauză se fac cercetări pentru a se stabilii împrejurările comiterii faptei de ultraj”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Cătălin Udrea.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările