COVID-19 loveşte şcolile din Vâlcea. Zeci de elevi şi dascăli contaminaţi şi izolaţi

COVID-19 loveşte şcolile din Vâlcea. Zeci de elevi şi dascăli contaminaţi şi izolaţi

Şcoala în timp de pandemie FOTO Sever Gheorghe

Mai multe clase din Vâlcea sunt în carantină, pentru că o serie de elevi şi cadre didactice au fost confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2. Rezultate pozitive la testări s-au primit în cel puţin patru şcoli din judeţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

După prima săptămână de şcoală normală sau în sistem hibrid la Vâlcea, unde s-au implementat doar scenariile verde sau galben, au apărut şi primele cazuri de îmbolnăvire cu COVID - 19 în unităţile de învăţământ.
 
Este vorba despre patru elevi şi tot atâtea cadre didactice din trei şcoli, potrivit autorităţilor. Aceştia au fost confirmaţi cu SARS - CoV-2, iar alţi zeci aşteaptă încă rezultatele testelor.
 

„Avem cazuri confirmate. În cazul claselor cu elevi / dascăli confirmaţi, se va suspenda activitatea pentru 14 zile. Între timp se va face dezinfecţia şi aerisirea spaţiilor, urmând ca la revenire, elevii să înveţe în zone sigure”, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, dr. Amelia Piţigă.  

Şefa învăţământului vâlcean, Mihaela Andreianu, a recunoscut că au fost confirmate cazuri cu noul coronavirus în două licee din Râmnicu Vâlcea şi o unitate şcolară din Runcu, localitate aflată în apropierea municipiului, în partea de nord-est. 

„Elevii şi dascălii confirmaţi au fost plasaţi în carantină pentru următoarele două săptămâni. De asemenea, zeci de copii şi dascăli aşteaptă rezultatele pentru COVID-19. Clasele unde au fost confirmate cazurile au fost închise. Este vorba despre o clasă la Runcu, alta la Colegiul Energetic şi încă una la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari”, ultimele două din Râmnicu Vâlcea”.
 
Doi dintre elevii infectaţi sunt în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari”. Luni, 21 septembrie, când a venit rezultatul testărilor, unul era la şcoală, intrând în contact cu mai mulţi elevi şi profesori, iar celălalt nu a mai ajuns. Adolescenţii au fost imediat trimişi acasă, iar clasa închisă, urmând ca de marţi, 22 septembrie, să înceapă cursurile online. 
 
Mai există alte două cazuri confirmate cu SARS - CoV - 2 şi la Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea, unde, însă, şcoala a început online, iar copiii nu au apucat să ajungă efectiv la cursuri. Alţi 16 sunt izolaţi şi aşteaptă rezultatul testelor anticovid. 
 
Reprezentanţii şcolii s-au arătat îngrijoraţi pentru că testările durează destul de mult timp şi există astfel o mare incertitudine în ceea ce priveşte persoanele contaminate, mai ales că testarea se face doar când copilul prezintă simptome.

 
Vă mai recomandăm şi:
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările