Zăpadă de o jumătate de metru la Cota 2000, pe Transfăgărăşan VIDEO

Zăpadă de o jumătate de metru la Cota 2000, pe Transfăgărăşan VIDEO

Cota 2000 Transfăgărăşan  Captură video: Salvamont Argeş

La Cota 2000 de pe Transfăgărăşan ninge viscolit de luni seara. De ieri până azi stratul de zăpadă a mai adăugat 20 de centimetri, iar marţi zăpada măsoară o jumătate de metru.

Ştiri pe aceeaşi temă

E iarnă grea pe Transfăgărăşan, mai ales la peste 1800 de metri altitudine.

La baza de salvare Cota 2000 - Salvamont, zăpada are deja o jumătate de metru. Ultimii 20 de centimetri s-au depus începând de aseară, de când ninge viscolit.

Nu vă gândiţi să luaţi la pas traseele montane!

Salvamontiştii amintesc că toate traseele montane din Munţii Făgăraş sunt închise din cauza zăpezii, iar aventurarea pe acestea i-ar putea costa viaţa pe cei care nu ţin cont de restricţii.

Iarnă în toată regula e în întreaga zonă montană a ţării. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit trei apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor, astfel: un apel pentru Salvamont Borsa, un apel pentru Salvamont Bistriţa Năsăud, un apel pentru Salvamont Judetul Braşov.

Vasile Porceanu, salvator montan  Video: Salvamont Argeş

Cota 2000 Transfăgărăşan Video: Salvamont Argeş

Potrivit Dispeceratului Naţional Salvamont, au fost fost salvate trei persoane, care au fost predate de salvamontişti echipajelor de Ambulanţă sau SMURD.

Salvatorii montani au mai primit 16 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările