Un argeşean a fost amendat cu 5000 de lei pentru că nu a respectat măsura izolării la domiciliu

Un argeşean a fost amendat cu 5000 de lei pentru că nu a respectat măsura izolării la domiciliu

FOTO Florin Matei

În ultimele 24 de ore, angajaţi ai Poliţiei, Jandarmeriei, Poliţiei Locale şi din cadrul altor structuri au participat la mai multe acţiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în judeţul Argeş.

Ştiri pe aceeaşi temă


Au fost aplicate 276 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 314.000 de lei, pentru persoanele care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei.

De asemenea, au fost verificate 2656 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină. 

"S-a aplicat o sancţiune de 5000 de lei unei persoane din comuna Poiana Lacului, care nu a respectat măsura izolării la domiciliu", precizează Instituţia Prefectului Judeţul Argeş.

De asemenea, s-a întocmit un dosar pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii.

În Argeş, sunt izolate la domiciliu 7545 de persoane, iar în carantină instituţionalizată, 333 de persoane.

Instituţia Prefectului - Argeş precizează că, până acum, la nivel de judeţ au finalizat perioada de 14 zile de izolare 2542 de persoane.

Persoane care nu au respectat perioada de autoizolare, trimise în carantină

La nivel naţional, de la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 2 şi până în prezent, au fost plasate în carantină instituţionalizată 1.124 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 32 de persoane aflate în carantină au părăsit locaţia în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până astăzi, 31 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.245 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 220 au fost declarate vindecate şi externate (81 la Bucureşti, 55 la Timiş, 20 la Iaşi, 16 la Caraş-Severin, 11 la Constanţa, 10 la Prahova, 7 la Dolj, 5 la Braşov, 4 la Cluj, 4 la Galaţi, 2 la Bihor, 1 la Brăila, 1 la Mureş, 1 la Neamţ, 1 la Alba, 1 Argeş).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: