Transformare radicală în Parcul Lunca Argeşului. De la „fără  comercianţi” la „restaurante şi cafenele”

Transformare radicală în Parcul Lunca Argeşului. De la „fără  comercianţi” la „restaurante şi cafenele”

Foto Facebook Cristian Gentea/Primaria Municipiului Pitesti

Parcul Lunca Argeşului, una dintre cele mai populare zone de agrement din Piteşti, va trece, în următorii ani, prin transformări importante. Primarul Cristian Gentea schimbă paradigma lăsată de  Tudor Pendiuc, edilul care a inaugurat actualul parc, şi umple zona de restaurante.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul primar al Piteştiului a anunţat luna aceasta că malul Argeşului la deveni noul pol de divertisment al Piteştiului.
 
"Dorinţa exprimată de numeroşi piteşteni – punerea în valoare a luncii râului Argeş – are şansa de a deveni realitate. În premieră la Piteşti, investitorii interesaţi de Parcul Lunca Argeşului, reprezentanţii Primăriei Piteşti, ai Apelor Române şi ai Ocolului Silvic au făcut front comun pentru a creiona cel mai mare proiect de dezvoltare a unei zone pentru petrecerea timpului liber", a  explicat Cristian Gentea.
 
Potrivit edilului, malul Argeşului va deveni una dintre cele mai atractive destinaţii pentru piteşteni: loc de promenadă, de sport, dar şi de agrement sau destindere culturală. 
 
"Se proiectează un pol de divertisment, cu spectacole în aer liber, teren de sport, cafenele şi restaurante, ponton şi debarcader. Toate sunt, în această etapă, idei de afaceri pe care investitorii le vor propune municipalităţii în termen scurt. Urmează proiectarea unitară a viitoarei zone de agrement, validată de arhitecţi şi de specialişti în urbanism", mai spune primarul.
  Cum vrea Primăria Piteşti să transforme Parcul Lunca Argeşului . De la
Parcul Lunca Argeşului. Foto: Facebook Primaria Municipiului Piteşti
 
Practic, zona se va umple de agenţi economici, deşi în urmă 13 ani, la inaugurarea actualului Parc Lunca Argeşului, primarul de la acea vreme,Tudor Pendiuc, anunţa că tocmai acest aspect va face diferit parcul: doar agrement, fără spaţii comerciale.
 
Cum vrea Primăria Piteşti să transforme Parcul Lunca Argeşului . De la
Parcul Lunca Argeşului. Foto: Facebook Primaria Municipiului Piteşti
 
Pentru noul pol de divertisment al Piteştiului, Municipalitatea va asigura infrastructura şi concesionarea terenurilor pe care se ridică obiectivele, iar mediul de afaceri va investi în ridicarea acestora. 

"Seriozitatea demersului este girată de interesul crescut al părţilor", spune actualul primar

Toate acestea, pe lângă noul proiect Pacul Lunca Argeşului III

Polul de divertisment e un fel de bonus la proiectul Parcul Lunca Argeşului III pentru care Municipiul Piteşti va primi alte 19.081.866,99 lei, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), proiect al cărui contract  de finanţare a fost semnat la începutul acestui an.
 
Proiectul îşi propune reconversia funcţională şi reutilizarea unei suprafeţe de aproximativ 22 ha de teren degradat, localizat în Lunca Argeşului şi cuprinde realizare alei pietonale, piste pentru biciclişti, creare trotuare, amenajare de spaţii verzi (defrişarea vegetaţiei existente, modelarea terenului, plantarea cu plante perene /gazonarea suprafeţelor, inclusiv plantare arbori şi arbuşti), crearea de facilităţi pentru recreere pe terenurile amenajate (ex. zone speciale amenajate pentru sport, locuri de joacă pentru copii etc); achiziţionarea şi montarea elementelor constructive (foişoare, pergole, grilaje, grupuri sanitare, spaţii pentru întreţinere/vestiare, scene).   
 
Proiectul mai vizează "instalare Wi-Fi în parcul realizat; instalare sisteme de supraveghere video a spaţiilor amenajate prin proiect; dotare mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi, toalete ecologice, suport parcare biciclete, împrejmuire etc)", dar presupune şi modernizarea străzilor urbane care conduc în mod direct la terenul supus intervenţiei, racordarea la utilităţi publice a terenului obiect al investiţiei (apă, electricitate, canalizare), realizare sistem de irigaţii şi sistem de iluminat pentru spaţiile amenajate prin proiect.   
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 Se investeşte iar în Lunca Argeşului, parcul care a luat-o la vale după investiţii de peste 9 milioane de euro

 Povestea bunicului care nu ratează niciun vaccin: „Vrea să mai trăiască. Are un cancer, sondă urinară şi alte afecţiuni” 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările