CNAIR a anunţat că a închis Transfăgărăşanul „din cauza poleiului şi zăpezii”, însă drumul e uscat

CNAIR a anunţat că a închis Transfăgărăşanul „din
cauza poleiului şi zăpezii”, însă drumul e uscat

Pe Transfăgărăşan nu este deloc zăpadă FOTO: Facebook/Cristian Toma

CNAIR a anunţat luni 25 octombrie că închide Transfăgărăşanul pe o porţiune de 27 kilometri din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Numai că un membru al Salvamont Argeş a mers în aceeaşi zi pe Transfăgărăşan şi a demontat cu fotografii afirmaţiile CNAIR.

Ştiri pe aceeaşi temă

Luni 25 octombrie a.c., circulaţia rutieră a fost închisă pe DN 7C (Transfăgărăşan) de la km 104+000 (Piscu Negru) până la km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă).

Iată cum a motivat luni 25 octombrie CNAIR închiderea respectivei porţiuni de drum: "Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (polei şi zăpadă), pentru siguranţa participanţilor la trafic, CNAIR şi Poliţia Rutieră au decis ca circulaţia autovechiculelor să se menţină închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C (Transalpina), între Rânca şi Obârşia Lotrului şi pe DN7C Transfăgărăşan, între Piscul Negru şi Bâlea Cascadă".

Membru vechi al Salvamont Argeş, Cristian Toma a mers luni 25 octombrie pe porţiunea închisă de pe Transfăgărăşan şi a realizat mai multe fotografii în care se vede clar că pe drum nu este nici polei, nici zăpadă.

”Vedeţi în fotografii câtă zăpadă este azi (n.red. – luni 25 octombrie) pe Transfăgărăşan”, a scris ironic Cristian Toma, membru Salvamont Argeş, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Postarea lui Cristian Toma a avut sute de aprecieri, distribuiri şi comentarii, multe dintre ele nefavorabile la adresa CNAIR.

„Marii specialişti care au luat aceasta măsură, s au deranjat sa arunce un ochi pe geam? Sau măcar sa consulte o prognoza meteo, în pauzele de Solitaire?”, a scris Alex Tănase.

„Adevărul” a întrebat reprezentanţii CNAIR de ce au anunţat că se închide Transfăgăraşanul din cauza poleiului şi a zăpezii în condiţiile în care drumul este uscat ca în palmă. „Închiderea Transfăgărăşanului s-a realizat pentru siguranţa conducătorilor auto şi vizitatorilor care tranzitează zona. La aceste altitudini se manifestă frecvent fenomenul de ceaţă sau polei care ar pune în pericol siguranţa pe acest drum. În acelaşi timp, căderile de roci pot fi prezente pe anumite porţiuni. Amintim  că data de închidere a fost deja decalată de la 20 octombrie la 25 octombrie”, au transmis reprezentanţii CNAIR pentru „Adevărul”, fără să răspundă punctual la întrebarea pusă. 

Cel mai frumos drum din lume, închis opt luni pe an


Transfăgărăşanul, unul dintre cele mai importante obiective turistice din România descris de cei de la Top Gear cel mai frumos drum din lume este închis timp de opt luni pe an pe o porţiune de 27 de kilometri.

CNAIR a închis o porţiune de 27 de kilometri din Transfăgărăşan FOTO: Facebook/Cristian Toma

Transfăgărăşanul este considerat de mulţi specialişti drept cel mai spectaculos drum din lume. Jeremy Clarkson, unul dintre realizatorii Top Gear, afirma, în 2009, după parcurgerea Transfăgărăşanului, că s-a plimbat pe „cel mai spectaculos drum din lume”. 

În emisiunea pe care echipa "Top Gear" - Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May - a realizat-o în ţara noastră, aceştia au declarat despre Transfăgăraşan că este cel mai uimitor drum pe care l-au văzut vreodată. 

Vă mai recomandăm şi:

Transfăgărăşanul, închis circulaţiei rutiere. Până unde se mai poate şofa

Transfăgărăşan rămâne deschis, peste termenul limită, în timp ce Transalpina este în continuare închisă circulaţiei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările