Botezuri oprite de poliţişti şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş

Botezuri oprite de poliţişti şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş

Foto  Arhivă Facebook Poliţia Română

Peste 3.000 de persoane au fost verificate de poliţiştii argeşeni în weekend, în cadrul activităţilor curente. Două botezuri au fost întrerupte cu zeci de amenzi.

În ultimele două zile, poliţiştii argeşeni au organizat şi desfăşurat 58 de acţiuni punctuale (din care 52 de acţiuni independente ale poliţiştilor, 4 acţiuni cu lucrători I.J.J. Argeş şi 2 acţiuni cu reprezentanţi ai altor instituţii), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele şi mijloacele de transport în comun.
 
În cadrul activităţilor, au fost verificate 3.143 de persoane, precum şi 273 de mijloace de transport persoane.
 
"Totodată, au fost verificate 291 de societăţi comerciale, unde poliţiştii şi reprezentaţii celoralte structuri cu care se acţionează în sistem integrat, au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali şi centrelor comerciale verificate, să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării şi combatere a răspândirii coronavirusului, a programului şi modului de organizare, în funcţie de specificul activităţii comerciale desfăşurate, cu accent pe respectarea măsurilor de protecţie individuală, atât de către personal cât şi de către clienţi", precizează IPJ Argeş. 
 

Zeci de amenzi aplicate la evenimente private

 
Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au fost aplicate 304 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 55.250 de lei, astfel: 233 de sancţiuni, în valoare totală de 29.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală; 37 de sancţiuni, în valoare de 12.750 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea restricţiilor privind deplasarea/libera circulaţie; 33 de sancţiuni, în valoare de 12.000 de lei, au fost aplicate în urma desfăşurării unor evenimente private.o sancţiune, în valoare de 1.000 de lei, unei persoane care a încălcat obligaţia izolării sau carantinării la adresa aleasă.
 
 
Sâmbătă seara, în jurul orei 23.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Topoloveni au fost sesizaţi cu privire la faptul că, un eveniment privat (botez) se afla în desfăşurare la o locuinţă de pe raza localităţii Călineşti.
 
"La locul indicat s-au deplasat echipaje de poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Călineşti, care au constatat că cele sesizate se confirmă.
Evenimentul a fost întrerupt, iar în urma verificărilor, organizatorul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, totodată fiind aplicate alte 17 sancţiuni contravenţionale, persoanelor care au luat parte la eveniment, cu încălcarea normelor privind diminuarea impactului riscurilor, prevăzute de Legea 55/2020 privind unele măsuri de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19", precizează IPJ Argeş.
 

Au intervenit şi mascaţii

 
Tot sâmbătă, în jurul orei 21.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş au fost sesizaţi cu privire la faptul că, un eveniment privat (botez) se afla în desfăşurare la o locuinţă de pe raza localităţii Mălureni.
 
Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş, Secţiei de Poliţie Rurală Domneşti şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş au ajuns la locul evenimentului şi au constatat că cele sesizate se confirmă. Şi aici evenimentul a fost întrerupt.
 
"În urma verificărilor, organizatorul petrecerii şi alte 15 persoane au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 10.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19", precizează IPJ Argeş.
 

 Fugită din carantină

 
Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Ştefăneşti au identificat, pe raza localităţii Ştefăneşti, o femeie de 43 de ani, din Mălureni, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, din localitatea de domiciliu.
În urma celor constatate, femeia a fost sancţionată cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată către D.S.P. Argeş.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Orban, despre drumul expres Craiova – Piteşti. „Sunt convins că va fi finalizat până la sfârşitul acestei legislaturi”

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările