12 localităţi din Argeş ar putea fi carantinate

12 localităţi din
Argeş ar putea fi carantinate

Piteştiul ar putea fi carantinat din cauza numărului mare de cazuri FOTO: Denis Grigorescu

12 localităţi din Argeş ar putea intra în carantină de luni 27 iulie dacă numărul de cazuri de COVID-19 va creşte în următoarele zile. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş monitorizează cele 12 localităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, întrunit miercuri 22 iulie în şedinţă extraordinară, a hotărât aplicarea unor măsuri de prevenire suplimentare, cu aplicabilitate imediată, pe fondul creşterii numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus. Douăsprezece localităţi din Argeş sunt monitorizate atent, în funcţie de evoluţia numărului de cazuri de îmbolnăviri, urmând să se decidă luni, 27 iulie, eventuale măsuri de carantinare zonală.

Localităţile aflate în prezent în evaluare sunt: Piteşti, Mioveni, Ştefăneşti, Costeşti, Bălileşti, Bascov, Brăduleţ, Buzoeşti, Davideşti, Miceşti, Stâlpeni şi Vultureşti.

„În funcţie de eficienţa măsurilor aplicate de către autorităţile locale la nivelul fiecărei localităţi şi a modificării incidenţei numărului de cazuri active COVID-19 raportat la o mie de locuitori, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va analiza luni oportunitatea carantinării zonale”, spune prefectul Emanuel Soare.

Şi tot în şedinţa de miercuri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au mai luat următoarele măsuri suplimentare:

-Administratorii pieţelor agro-alimentare, precum şi operatorii economici având ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul vor proceda la monitorizarea permanentă în incinta spaţiilor comerciale a respectării de către vănzători şi cumpărători a măsurilor de conduită socială şi prevenţie – evitarea aglomerării, păstrarea distanţei de 1,5 metri între cetăţeni, purtarea măştii de protecţie şi a mănuşilor de unică folosinţă de către personalul care deserveşte populaţia;

-Se dispune suspendarea tuturor evenimentelor publice de tip târg, bâlci şi alte asemenea, precum şi activitatea de agrement în spaţii de tip piscină, bazin de înot, cu excepţia activităţilor fizice desfăşurate, potrivit legii, de către sportivii de performanţă, în toate localităţile judeţului Argeş, în perioada 23.07. - 09.08.2020, cu posibilitatea de prelungire a duratei în funcţie de evoluţia fenomenului Covid 19;

-Administratorii societăţilor comerciale care deţin terase a căror activitate a fost redeschisă pe perioada stării de alertă vor proceda la reducerea programului de funcţionare a acestora până la ora 22.00 în cursul săptămânii şi ora 23.00 în zilele de sâmbătă şi duminică, asigurând monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire şi de către clienţi a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii.

Argeşul este pe locul patru în ţară ca număr de persoane infectate (după Bucureşti, Suceava şi Braşov), cu 2.265 de cazuri înregistrate până marţi 22 iulie la ora 13.

Vă mai recomandăm:

Care sunt judeţele care au înregistrat cele mai multe cazuri noi de infectări cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore

VIDEO Patru camioane supraîncărcate cu lemne, depistate de un activist de mediu. Şofer: „Ai să stai în ghips!”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările