Sistem de tip Big Brother sătesc cu 54 de camere video. Ce păţesc oamenii filmaţi aruncând gunoiul aiurea

Sistem de tip Big Brother sătesc cu 54 de camere video. Ce păţesc oamenii filmaţi aruncând gunoiul aiurea

Imagine suprinsă pe camerele de supraveghere în zona lacului Agârcia

Un primar din judeţul Neamţ vrea să impună localnicilor respectarea cu stricteţe a programului de colectare a deşeurilor menajere sub ameninţarea amenzilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ion Rotaru, primarul comunei nemţene Alexandru cel Bun, a făcut publice pe contul său de Facebook mai multe imagini cu maşini din care se aruncă deşeuri menajere, respectiv o serie de stop-cadre făcute cu ajutorul celor 54 de camere video montate în diferite zone din comună.
 
Edilul a publicat şi o listă cu 21 de numere de înmatriculare ale maşinilor surprinse în imagini, menţionând că va lua legătura cu Poliţia pentru a identifica toţi proprietarii în vederea sancţionării lor.
 
„Stimaţi cetăţeni, a început programul de colectare şi selectare a deşeurilor pe raza comunei Alexandru cel Bun. Vă rugăm să ne ajutaţi la implementarea acestui proiect (…) Am constatat că sunt şi persoane care nu răspund acestor cerinţe şi nu respectă pe ceilalţi cetăţeni. Vă prezentăm imaginile de pe camerele de luat vederi cu cei care vor fi sancţionati cu 1.000 lei/persoană. Pentru identificarea posesorilor autoturismelor din imagine şi a celor care încalcă normele de protecţia mediului am luat legătura cu Poliţia. Vă atragem atenţia înca o dată că vom fi foarte drastici cu cei care încalcă regulile!“, a averizat primarul Rotaru.
 
În comentarii, măsurile punitive anunţate de edil au fost încurajate, dar au fost şi reacţii negative. Unul dintre reproşurile aduse primarului a fost acela că programul de colectare a deşeurilor menajere nu a fost mediatizat din timp şi nici nu s-au distribuit saci pentru colectarea gunoiului în toate gospodăriile din comună.  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: