Rug de flăcări pe Pietricica, deasupra oraşului Piatra Neamţ. Poliţia a deschis un dosar penal

Rug de flăcări pe Pietricica, deasupra oraşului Piatra Neamţ. Poliţia a deschis un dosar penal

Incendiul a a fectat circa 20 de hectare de vegetaţie FOTO ŞtiriNeamţ.ro

Poliştii şi procurorii au întocmit un dosar penal pentru a stabili circumstanţele în care un incendiu de amploare a cuprins culmea Pietricica.

Incendiul de proporţii, care a cuprins noaptea trecută un simbol al oraşului Piatra Neamţ, culmea Pietricica, a fost stins după trei ore, în acest caz fiind întocmit şi un dosar penal. 

Cercetările vizează infracţiunea de distrugere din culpă, urmând a se stabili circumstanţele izbucnirii flăcărilor. 
 
„Din cercetările preliminare efectuate s-a constatat faptul că nu au fost cauzate distrugeri ale imobilelor sau ale altor bunuri. Poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, pentrustabilirea, cu exactitate, a circumstanţelor în care s-a produs incendiul“, a transmis Poliţia Neamţ. 
 
Alarma a sunat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava Neamt Neamţ ieri, la ora 22,26, pompierii fiind solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată pe culmea Pietricica. 

În scurt timp, condiţiile meteo, vânt deosebit de puternic, au făcut ca flăcările să se extindă pe un perimetru imens, dealul fiind o mare de foc. 
 
Exista riscul ca incendiul să scape de sub control, rafalele de vând schimbându-şi direcţia, în pericol fiind locuinţe aflate chiar la baza versantului, mănăstirea din apropierea releului de televiziune (şi el un simbol al oraşului), dar mai ales pădurea care ocupă o însemnată suprafaţă de pe dealul ce străjuie
reşedinţa de judeţ a Neamţului. 
 
Dată fiind dimensiunea incendiului, s-au solicitat echipaje de pompieri din judeţele vecine, Bacău şi
Iaşi. La misiunile de stingere au participat circa 230 de persoane, dar acest număr creşte dacă avem în vedere că pentru a asigura suport au participat poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali. Incendiul a fost stins în jurul orei 01,20, a afectat circa 20 de hectare, cauza izbucnirii fiind în curs de stabilire. 
 
„Pentru localizarea şi lichidarea incendiului au intervenit forţe şi mijloace de la: ISU Neamţ - opt 
autospeciale, şapte autoturisme de serviciu, două microbuze - 147 militari, ISU Bacău - trei autospeciale de stingere cu 13 miltari; ISU Iaşi - două autospeciale de stingere cu şapte militari, 45 de
lucrători de la Ocoalele Silvice Vaduri, Gârcina şi Roznov; 25 angajaţi de la Primăria Piatra Neamţ şi voluntari“, a comunicat ISU Neamţ. 
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările