O nouă formă de escrocherie. Un bătrân are credit bancar după ce a vândut tichetele de călătorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un bătrân a crezut că face o afacere bună, dar nu a fost deloc aşa FOTO Adevărul.ro
Un bătrân a crezut că face o afacere bună, dar nu a fost deloc aşa FOTO Adevărul.ro

Escrocii au speculat naivitatea unui bătrân care a devenit, fără să ştie, titularul unui credit bancar după ce a vândut unor necunoscuţi tichete de călătorie.

Inventivitatea unora în a obţine venituri ilicite, care exploatează naivitatea celor care le cad în „plasă“, reuşind să-i convingă că fac o „afacere“ de succes, cunoaşte noi forme. Asta după ce au fost „patentate“ celebre înşelăciuni gen „Accidentul“, mesajul SMS prin care era anunţat un câştig uriaş, şmenul la vânzarea valutei şi multe altele. 

Victime ale acestor escroci le-au căzut, de regulă, persoane în vârstă. Pe data de 11 noiembrie 2021, cadrele 

Compartimentului investigaţii criminale de la Secţia de Poliţie

Rurală Târgu Neamţ au documentat activitatea infracţională a două persoane, cu vârste de 38, respectiv 44 de ani, din oraşul menţionat, bănuite de comiterea infracţiunii de înşelăciune. 

Din cercetări a rezultat că, în prima zi a acestei săptămâni, suspecţii au abordat un bărbat de 69 de ani, din Brusturi, oferindu-se să cumpere, contra unei sume de bani, mai multe bilete gratuite de călătorie. Cel mai probabil, pentru că nu avea nevoie de ele, pensionarul a acceptat solicitarea. 

În scopul asigurării credibilităţii, escrocii i-au dat suma de 300 de lei, solicitându-i totodată să semneze nişte documente şi să aibă la el cuponul de pensii. A fost ademenit să meargă la o unitate bancară din Piatra Neamţ, de unde urma să primească şi restul sumei promisă. Acesta lucru s-a petrecut, dar o surpriză neplăcută avea să vină în scurt timp.

Pensionarul a fost contactat telefonic de către reprezentanţii unităţii bancare, care l-a informat despre rata lunară pe care trebuie să o achite, pentru un credit care fusese contractat de cele două persoane, pe numele lui. A fost întocmit dosar penal pentru înşelăciune, fiind desfăşurate cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale. 

Odată cu evoluţia tehnologiei, infracţiunile de înşelăciune au îmbrăcat forme neaşteptate, iar modurile de operare, folosite de cei care încearcă să obţină bani sau alte bunuri de valoare prin mijloace ilicite, sunt din ce în ce mai complexe. Pentru a nu deveni victima acestui gen de fapte, oamenii legii au câteva sfaturi. 

„Recomandăm cetăţenilor să fie prudenţi când sunt abordaţi prin orice mijloace de persoane

necunoscute, care le oferă diverse bunuri sau servicii. În cazul în care aţi fost victima unei astfel de infracţiuni, vă rugăm să vă adresaţi celei mai apropiate unităţi de Poliţie sau să apelaţi numărul 112, în cel mai scurt timp posibil, pentru a spori şansele ca infractorul să fie identificat şi prejudiciul recuperat“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Neamţ. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Evadarea spectaculoasă a unei femei de sub escorta poliţiştilor. De ce era urmărită internaţional

Un medic acuzat de corupţie cere judecătorilor ca şpaga „în natură” confiscată de la el să nu fie vândută 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite