Caz ca în filme. Traficanţii foloseau bolizi ce-şi schimbau numerele în mers. Cine sunt contrabandiştii arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinile folosite erau prevăzute cu dispozitive de schimbare a numerelor în mers FOTO Poliţia Română
Maşinile folosite erau prevăzute cu dispozitive de schimbare a numerelor în mers FOTO Poliţia Română

Nouă traficanţi au fost arestaţi într-un caz de contrabandă cu ţigări, ei folosind bolizi care-şi schimbau numerele de înmatriculare în timpul mersului

Cercetările într-un caz de contrabandă cu ţigarete, unul de mare amploare, s-a soldat cu reţinerea a 12 persoane, dintre care nouă au fost arestate, şase în regim preventiv, iar trei la domiciliu. Pentru alte trei, magistraţii de la Tribunalul Neamţ au decis punerea sub control judiciar. 

Ei sunt acuzaţii fiind suspectaţi de săvârşirea a nu mai puţin de 330 de acte materiale de trafic cu tutun. Imediat după pronunţarea sentinţei, care a fost dată în noaptea de 9/10 noiembrie 2021, suspecţii au contestat contestat măsurile privative de libertate, o decizie definitivă în acest caz urmând a fi apanajul Curţii de Apel Bacău. 

Inculpaţii sunt din Vicov, judeţul Suceava, Horia şi Roman, judeţul Neamţ. În prima zi a acestei săptămâni, procurorii DIICOT Neamţ au destructurat un grup infracţional organizat, care a traficat şi vândut în jumătate de an aproximativ 300.000 de pachete de ţigări, producând în dauna statului o pagubă estimată la 4 milioane de lei. În urma unui număr

record de percheziţii, au ajuns la audieri un număr de 22 de

persoane. 

„Pe 8 noiembrie 2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Neamţ, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bacău, au efectuat 39 de percheziţii domiciliare. Descinderile au avut loc în Neamţ, Iaşi, Suceava şi Vaslui, într-o

cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată“, se arată într-un comunicat emis de DIICOT. 

Anchetatori au mai precizat că, în perioada mai - noembrie 2021, mai multe persoane au traficat pachete de ţigări de provenienţă extracomunitară în vederea valorificării. Erau aduse la Vicovu de Sus, de unde au fost transportate, cu diferite autovehicule, la Roman, fiind depozitate în mai multe imobile. Ulterior, erau distribuite către persoane din judeţele menţionate, majoritatea patroni de societăţi comerciale. 

„Pentru transportul ţigaretelor, membrii grupării foloseau autovehicule ce aveau montate dispozitive de înlocuire a plăcuţelor de înmatriculare, în mers, cu unele false, pentru a evita depistarea de către organele de anchetă. (...) Au colectat, preluat, deţinut, transportat şi distribuit aproximativ 300.000 de pachete cu ţigarete de contrabandă, de diferite mărci“, se mai arată în comunicatul DIICOT. 

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 1.288 de pachete cu ţigarete, sumele de 118.850 de lei, 9.485 de euro şi 140 de lire, un dispozitiv de înlocuire a plăcuţelor de înmatriculare în mers, plăcuţe de înmatriculare false, un pistol neletal şi cartuşe. La percheziţi au participat poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, jandarmi, suport de specialitate fiind dat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Şi-a găsit fiul împuşcat în cap. Anchetatorii nu-şi dau seama dacă a fost sinucidere sau accident

Filiera traficanţilor de limuzine furate din Anglia şi Spania. Ce se întâmpla cu maşinile aduse în ţară

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite