Un milionar din România construieşte un centru de cercetare farmaceutică. Investiţia se ridică la 6 milioane de euro

Un
milionar din România construieşte un centru de cercetare farmaceutică. Investiţia se ridică la 6 milioane de euro

Macheta viitorului centru de cercetare farmaceutică

Compania Sapient va investi 6 milioane de euro în amenajarea unui centru de cercetare-dezvoltare şi fabricarea produselor farmaceutice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul a fost făcut luni, 15 octombrie, printr-un comunicat transmis de Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), care a precizat că centrul de cercetare se va realiza în parcul industrial Eurobusines ll din Oradea. 

ADLO a negociat cu Sapient SRL încă din luna martie concesionarea terenului necesar pentru amenajarea centrului, în suprafaţă de 16.837 mp, din care 3.000 de metri pătraţi vor fi clădiri destinate fabricării produselor farmaceutice şi cercetare-dezvoltare în alte ştiinţe naturale şi inginerie

Potrivit actului de negociere, terenul a fost concesionat pe o perioadă de 25 ani, timp în care firma va plăti 0,4 euro/mp/an pentru suprafaţa ocupată, va fi obligată să finalizeze lucrările în termen de 18 luni de la semnarea contractului şi să creeze un număr de 60 locuri de muncă.

După realizarea a minim 15% din investiţie, Sapient are dreptul să achiziţioneze terenul primit în folosinţă, cu aprobarea prealabilă a Consiliului Local.

Alexandru Pop, vărul fostului prefect de Bihor Claudiu Pop, este fondatorul şi managerul companiei Sapient Imobiliare, în jurul căreia a construit grupul de firme Sapient Group.

Pop a investit în ridicarea unui complex rezidenţial exclusivist în municipiu, investind totodată în mall-uri. Împreună cu Alexandru Mudura, fiul fostului magnat orădean Alexander Mudura,acum decedat, Pop a plătit 8 milioane de euro plus TVA pentru a prelua complexul comercial ShoppingCity Oradea SRL. Întins pe 26.000 mp, complexul era patronat din umbră de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, dar a ajuns în faliment şi pe mâna lichidatorului judiciar.

Tot împreună cu Mudura jr, Pop a mai demarat un proiect comercial, Patria Shopping Center, care va fi finalizat la sfârşitul anului 2018, realizat după modelul stop-shop, cu intrările în magazine dinspre exterior.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: