Nou dosar penal pentru Victoraş Micula. A tras cu o armă de asalt pe un pod din Oradea VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Micula a fost trimis în judecată după cursa de maşini de pe străzile din Oradea Foto: captura Youtube
Victor Micula a fost trimis în judecată după cursa de maşini de pe străzile din Oradea Foto: captura Youtube

Parchetul Oradea a făcut publice acuzaţiile pentru care l-au trimis în judecată, pentru a doua oară în câteva luni, pe milionarul orădean Victor Micula. Actul de acuzare dezvăluie, printre altele, că Micula jr. a tras cu o armă de asalt, din amuzament, pe un pod din oraş.

Potrivit rechizitoriului trimis în faţa instanţei luna trecută de procuroarea Gabriela Antohi de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, ancheta în caz a început în primăvara anului 2019, după apariţia pe reţelele de socializare a unei înregistrări în care Victor Micula apare participând la o cursă ilegală de maşini pe străzile Oradiei, alături de mai mulţi tineri, făcând drifturi prin intersecţii, gonind cu 220 km/h pe centura oraşului, iar Micula trăgând cu o armă de asalt, pe un pod. 

Minciună!

După ce reprezentanţii Poliţiei Bihor au anunţat că au declanşat o anchetă în caz, Micula a pretins că arma folosită ar fi fost o replică, de tip airsoft, pe care a şi predat-o Poliţiei. 

Actul de acuzare al Parchetului arată, însă, că milionarul minţit, pentru că arma airsoft a fost cumpărată, de fapt, după cursa ilegală, expres pentru a-i induce în eroare pe poliţişti. În realitate, spun procurorii, Micula a tras cu o puşcă letală semiautomată, „marca UM Sadu (WUM), de calibrul 7,62x39 mm”, pe care a împrumutat-o de la un amic de-al său, vânător, faţă de care cercetările continuă într-un dosar separat, pentru că a încredinţat o armă letală unei persoane care nu avea drept să o utilizeze.

Din document reiese că anchetatorii au găsit până şi magazinul de unde Micula a cumpărat replica cu care a vrut să-I “ducă de nas” pe poliţişti, având inclusiv „factura emisă de comerciant”, iar  unul dintre martorii audiaţi în timpul cercetărilor, Vasile Iulian Manea care „cu ştiinţă a declarat în mod mincinos” că Micula nu a tras cu armă letală, a ajuns şi el inculpat, pentru mărturie mincinoasă. 

Colecţionarul de arme

În rechizitoriu scrie, de asemenea, că Micula jr. a continuat să încalce legea. În perioada 30 aprilie - 29 mai 2019, deci în decurs de o singură lună, milionarul a cheltuit aproape 40.000 euro pe 10 arme de vânătoare şi sute de cartuşe letale, cumpărate pe numele unui interpus, Sergiu Gabriel Hava, pentru că, spune procuroarea, milionarul nu avea „drept să deţină, să poarte, să folosească sau să efectueze orice operaţiuni cu arme letale”. 

Concret, pe 30 aprilie, Hava a cumpărat, iar Micula a plătit pentru 290 de cartuşe. În data de 2 mai, milionarul a luat pe numele amicului său şapte arme de vânătoare: un Bock Benelli, două Beretta, un Browning Bar, două arme de vânătoare Merkel Helix, şi un Haim. În data de 8 mai, Micula a mai luat pe numele lui Hava încă 2 arme Blaser R8, dar şi 310 cartuşe pentru arme letale, pe 28 mai, încă o armă marca Blaser R8, iar o zi mai târziu 200 de cartuşe pentru vânătoare.  

Ca urmare, orădeanul care l-a ajutat a fost trimis în judecată, alături de Micula, pentru 13 infracţiuni de complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, precum şi pentru 13 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Percheziţii pe moşie

Chemat să se explice, tânărul nu s-a prezentat la audieri, plecând din ţară încă din primăvara trecută, întâi în Elveţia şi apoi în Suedia, motiv pentru care a fost trimis în judecată fără să fi fost audiat, alături de cei doi amici ai săi, Gabriel Hava, cel pe numele căruia şi-a cumpărat armele de vânătoare, şi Vasile Iulian Manea, cel care a minţit pentru el.

În total, Micula este acuzat de 31 de încălcări ale legii, iar odată cu trimiterea în judecată, invocând numărul mare şi gravitatea faptelor comise, anchetatoarea a solicitat să fie arestat preventiv, cerere care va fi judecată pe 20 mai. 

Primul dosar, în Cameră preliminară

Cererea de arestare a lui Victor Micula este a doua după ce, în luna ianuarie, procurorul Cristian Ardelean de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor au solicitat acelaşi lucru într-un dosar în care milionarul e acuzat că ar fi accesat baza de date a MAI şi ar fi participat ilegal, echipat ca un poliţist, la o percheziţie

Solicitarea a fost respinsă însă de judecătoarea Veronica Ioniţă de la Tribunalul Bihor, pe motiv că, arestarea preventivă nu putea fi dispusă pentru sancţionarea comportamentului lui excentric, opulent, fără a se referi la încălcarea propriu-zisă a legilor. 

Vă recomandăm şi: 

Victor Micula, fiul magnatului Viorel Micula, trimis în judecată pentru 31 de infracţiuni privind nerespectarea regimului armelor 

DOSAR Cum se juca Micula jr de-a poliţiştii cu girul oamenilor legii

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite