Joaca „de-a sandvişul“. Cum şi-a molestat sexual un tată fiica de şapte ani în timpul vizitei parentale

Joaca „de-a sandvişul“. Cum şi-a molestat sexual un tată fiica de şapte ani în timpul vizitei parentale

FOTO 123 RF

O mamă din Oradea a obţinut două ordine de protecţie consecutive împotriva soţului şi în favoarea fiicei sale, după ce copila a relatat un joc cu conotaţii sexuale pe care l-a jucat cu bărbatul. Împotriva tatălui a început şi urmărirea penală pentru viol.

Tatăl şi mama fetiţei (în vârstă de 7 ani şi jumătate) sunt în cursul unei proceduri de divorţ. Cei doi mai au împreună un băiat în vârstă de 12 ani.
De la data separării părinţilor, bărbatul a ţinut legătura cu cei doi minori. Întâlnirile dintre el şi copii au avut loc în parc, în diverse magazine şi, uneori, la domiciliul bărbatului.
 
Una dintre întâlniri i-a atras atenţia mamei după ce copila a povestit cum s-a jucat cu tatăl "de-a sandvişul".
 
"La data de 15.06.2019, când minora a fost doar singură în vizită la tată, i-a relatat mamei că pârâtul i-a cerut să se joace un joc cu conotatii  sexuale. După descrierea de către minoră a jocului, reclamanta a făcut o sesizare la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, iar la recomandarea avocatului său, pentru a vedea dacă cele povestite de fetiţă sunt adevărate, a dus-o pe minoră la doamna psiholog (...) aceasta concluzionând prin Raportul psihologic întocmit (...) că s-a produs abuz sexual împotriva minorei - molestare sexuală”, se arată în considerentele sentinţei civile 275/2020 pronunţate de Judecătoria Oradea, instanţă care a emis până acum două ordine de protecţie consecutive împotriva bărbatului, în ceea ce o priceşte pe fetiţă.
 
Ultimul ordin a fost pronunţat pe 21 ianuarie 2020 şi este valabil timp de 6 luni.
 
Pe parcursul procedurilor pentru obţinerea ordinelor de protecţie, printr-o ordonanaţă pronuntată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de bărbat cu  privire la săvârşirea infracţiunii de viol faţă de fiica sa.
 
„Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea s-a sesizat din oficiu pe parcursul dezbaterii cauzei pentru săvârşirea de către pârât a infracţiunii de viol”, se arată în considerentele deciziei citate.
 

„Are altă femeie şi nu mai e interesat deloc de ei“

Bărbatul spune însă că n-ar fi vorba decât de o încercare a mamei de a-i îndepărta pe copii de el.
 
Avocatul tatălui subliniază că din raportul psihologic amintit nu rezultă altceva decât o evidentă alienare parentală, care reflectă poziţia incriminatorie pe care o are mama fetiţei faţă de relaţia actuală pe care tatăl o are cu o altă femeie.
 
Printre altele, raportul face referire la un episod petrecut în decembrie 2019 şi analizează reacţia fetei la o fotografie a tatălui care a tulburat-o emoţional: ”îşi exprimă verbal neplăcerea prin cuvinte: prost, nesimţit etc. Este supărată pe tata pentru că el doreşte să divorţeze, are o altă femeie şi nu mai e interesat deloc de ei".
 
Actualul ordin de protecţie e valabil până pe 21 iulie 2020, când, cel mai probabil, dacă cercetarea penală împotriva bărbatului nu se va încheia, mama va cere emiterea unui nou astfel de instrument pentru protecţia fiicei sale.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: