Cum se prepară celebrul cocktail răcoritor Aperol Spritz. Reţeta secretă dezvăluită de chef Mihai Cristian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cocktail Aperol Spritz FOTO Mihai Cristian
Cocktail Aperol Spritz FOTO Mihai Cristian

Inventată de fraţii Barbieri în 1919, reţeta originală de Aperol este secretă şi în prezent. Aperol Spritz este un cocktail răcoritor foarte îndrăgit în Italia, cu o aromă plăcută de citrice, rubarbă şi ierburi, un conţinut de alcool relativ mic şi doar o uşoară tentă amăruie.

Aperolul este un aperitiv similar cu Campari, produs în prezent de compania cu acelaşi nume, însă cu o concentraţie de alcool mai mică, o altă formulă de plante şi un gust mai dulceag. Alături de chef Mihai Cristian vă prezentăm o delicioasă reţetă de Aperol, numai bună de pregătit în zilele călduroase de vară. 

Ingrediente:

3 părţi de Proseco

2 părţi Aperol

1 parte apă minerală/Sprite

2-3 cuburi gheaţă

1 felie de portocală

“Sunt un fan înrăit al Aperolului spriţ. Am vrut să văd măcar o dată un Aperol elegant, nu foarte amar şi cu un gust echilibrat. Mulţi îl consideră o băutură banală, eu am reuşit să scot în evidenţă fiecare element şi să dau valoare tuturor ingredientelor. Asta aş vrea să văd peste tot, nu cum e aruncat în scârbă.

Nu avem nevoie de prea mult talent şi nici prea multă ştiinţă pentru a prepara acest cocktail. Într-un pahar de vin (ca cel din imagine) turnăm Aperolul răcit, punem felia de portocală pe fundul paharului şi turnăm cu grijă Proseco scos de la rece până vedem ca se ridică portocala la suprafaţă, apoi continuăm cu apa minerală sau Sprite la fel de reci. Se serveste cu gheată şi un pai negru”, ne-a spus chef Mihai Cristian. 

Va mai recomandam:

Cum se prepară cea mai delicioasă savarină. Reţeta secretă dezvăluită de celebrul chef  Mihai Cristian

Cum să prepari cea mai delicioasă amandină: reţeta secretă dezvăluită de chef Mihai Cristian

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite