Test de cultură generală despre geografia Europei. Care este cel mai mare lac de pe continent?

Test de cultură generală despre geografia Europei. Care este cel mai mare lac de pe continent?

Lacul Ladoga

Vă propunem un test de cultură generală cu întrebări despre geografia Europei. Ne puteţi scrie la secţiunea de comentarii câte dintre răspunsuri aţi ştiut.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Ce strâmtoare separă Europa de Asia?
a) Bosfor
b) Messina
c) Kerci 
 
2. Care este capitala Albaniei?
a) Vaduz
b) Sarajevo 
c) Tirana 
 
3. Cui aparţine insula Groenlanda?
a) Marea Britanie 
b) Danemarca
c) Norvegia 
 
4. Care este cel mai înalt vârf din Munţii Alpi?
a) Chamonix 
b) Elbrus 
c) Mont Blanc 
 
5. Ce fluviu traversează Varşovia?
a) Dunărea 
b) Vistula 
c) Don 
 
6. Care dintre următoarele ţări are mai mulţi locuitori?
a) Belgia 
b) România
c) Cehia 
 
7. Din ce ţară face parte insula Sardinia?
a) Italia 
b) Franţa 
c) Grecia 
 
8. Care este cel mai întins lac din Europa?
a) Onega
b) Ladoga
c) Saratov
 
9. În ce ţară se află oraşul Gdansk 
a) Cehia 
b) Slovacia 
c) Polonia 
 
10. Din ce ţară izvorăşte Dunărea?
a) Polonia 
b) Germania 
c) Cehia 
 
Răspunsuri corecte: 1 – a, 2 – c, 3 – b, 4 – c, 5 – b, 6 – b, 7 – a, 8 – b, 9 – c, 10 – b. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: