Semnal de alarmă tras de un preot din Iaşi: „Banii din fapte de milostenie ajung la impostori“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pr. Ioan Chirvasă FOTO Adevărul
Pr. Ioan Chirvasă FOTO Adevărul

Preotul ieşean Ioan Chirvasă a aflat că pe baza unei false adeverinţe, folosindu-se de numele parohiei sale, o persoană strânge fonduri pentru operaţia unui copil. În realitate însă, banii ajung în buzunarele unei persoane care nu are nimic în comun cu Biserica.

Ioan Chirvasă, preot paroh la Biserica „Sf. Prooroc Daniel” Iaşi, trage un semnal de alarmă în legătură cu faptele de milostenie pentru diferite cazuri care sunt aduse în atenţia enoriaşilor.  

Potrivit preotului, o persoană care are o adeverinţă eliberată de către parohia sa solicită fonduri pentru o fetiţă de opt ani diganosticată cu o boală incurabilă. 

În realitate însă, adeverinţa este falsă, iar banii ajung în buzunarele unei persoane care nu are nimic în comun cu Biserica.

„M-au sunat mai multe persoane şi mi-au spus că cineva strânge bani în numele parohiei. Le-am spus tuturor că sunt false şi i-am rugat să nu vireze bani în conturile respective. Unii dintre ei au donat deja”, declară preotul Ioan Chirvasă. 

Prelatul povesteşte că a sesizat Poliţia încă de la sfârşitul anului trecut, însă persoana strânge şi acum bani în numele său. 

„Mi s-a zis că persoana în cauzp a insistat şi telefonic la câteva persoane, spunând că mă cunoaşte şi că eu am eliberat adeverinţa. Nu este adevărat. Nu ştiu cine este persoana”, a completat prelatul. 

Contactat telefonic de ziarişti, impostorul nu a dorit să dea explicaţii. 

Acte medicale false

Escrocii folosesc şi acte medicale false, pentru a-i îndupleca pe oamenii din întreaga ţară să doneze bani. Aceştia prezentau şi o adeverinţă care ar fi provenit de la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iaşi, prin care era atestat faptul că fetiţa are o boală gravă. 

Conducerea unităţii medicale din Iaşi a făcut o plângere penală în legătură cu acest caz, deoarece fetiţa nu se afla în evidenţa spitalului. 

„Nu apare în registrele Clinicii de Oncologie, iar medicul curant care apare pe acel certificat, cât şi medicul şef de secţie nu au eliberat un astfel de certificat medical cu recomandare de tratament în străinătate”, explică dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iaşi. 

Abia după sesizările presei, politiştii promit că vor lua măsuri.

„Urmare a sesizării primite, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Urbană Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals, în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt şi pentru luarea măsurilor legale care se impun”, declară Anca Vîjiac, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi. 

documente false

Documentele false FOTO Pr. Ioan Chirvasă

Vă recomandăm să citiţi şi:

Interviu fără precedent al fostului şef al Mossad: detalii despre furtul arhivei nucleare iraniene, asasinate şi alte operaţiuni secrete

Un simplu anunţ a aruncat în aer preţul cazărilor în Cluj. O casă se închiriază pentru patru zile cu 36.000 de lei

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite