Propagandă pro-referendum într-o şcoală din Iaşi. Profesorii dintr-un sat ar fi strâns semnături de la părinţi pentru a afla dacă merg sau nu la vot

Propagandă pro-referendum într-o şcoală din Iaşi. Profesorii dintr-un sat ar fi strâns semnături de la părinţi pentru a afla dacă merg sau nu la vot

Şcoala din Voineşti

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi vor merge în cursul zilei de joi, 20 septembrie, la o şcoală din comuna Voineşti, pentru a verifica o informaţie conform căreia un cadru didactic s-ar fi implicat în campania electorală prilejuită de referendumul de revizuire a Constitutiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Verificarea inspectorilor şcolari de la Iaşi vine după ce miercuri, 19 octombrie, reprezentanţii instituţiei au fost sesizaţi că o învăţătoare de la Şcoala din Voineşti s-ar fi implicat în campania electorală referitoare la revizuirea Constituţiei.

Concret, primele informaţii arată că o învăţătoare ar fi strâns semnături de la părinţi prin care să se ateste că aceştia vor participa la aşa-zisul referendum „pentru susţinerea familiei tradiţionale”.

„Dacă se confirmă, este incompatibil cu statutul de cadru didactic, nu apare în fişa postului. Vom verifica mâine (n.r. joi). Nu am avut incidente de acest gen, în judeţul Iaşi, în ultimii ani”, a precizat Sabina Manea, purtător de cuvânt al ISJ Iaşi.

Un caz similar s-ar fi petrecut zilele trecute şi în Oneşti, judeţul Bacău, acolo unde în timpul unei şedinţe cu părinţii de la Şcoala “Sfântul Voievod Ştefan Cel Mare”, preotul şi directorul ar fi sfătuit adulţii să meargă la referendum.

“Noi am venit chemaţi de diriginte în legătură cu începerea noului an şcolar: Ne refeream la ale noastre când a venit directorul cu preotul şi ne-a sfătuit să votăm pentru familia tradiţională”, a spus Gabriela Alexandru, potrivit Stirilor Pro Tv.

Aceeaşi sursă citează şi directorul unităţii şcolare care declară: “Am fost de acord cu iniţiativa Bisericii Ortodoxe de a se adresa în câteva minute părinţilor, cu îndemnul de a participa la referendum şi a susţine familia tradiţională pe care şi noi o considerăm o valoare fundamentală.”
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: