UDPATE Percheziţii la CFR Călători Iaşi într-o speţă a DNA întinsă pe 11 judeţe. Preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, a fost ridicat în acest dosar şi dus la audieri

UDPATE Percheziţii la CFR Călători Iaşi într-o speţă a DNA întinsă pe 11 judeţe. Preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, a fost ridicat în acest dosar şi dus la audieri

Mascaţii ridică mai multe documente de la Depoul CFR din Iaşi

Procurorii DNA Iaşi efectuează în această dimineaţă 48 de percheziţii în Bucureşti şi alte 11 judeţe ale ţării, privind fapte de corupţie. La Iaşi, percheziţiile se derulează la Depoul CFR.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE În ceea ce priveşte ancheta de la Iaşi a procurorilor DNA, surse juridice afirmă că şeful Depoului CFR Iaşi, Eugen Ilie, ar fi fost determinat de directorul de Tracţiune de la SNCFR să încheie un contract cu o firmă apropiată preşedintelui CJ Timişoara, audiat şi el în acest dosar.

Contractul încheiat de depoul Iaşi cu firma Ecomet West SRL, deţinută de George Didilă, un apropiat al şefului CJ Timişoara, a produs societăţii o pagubă estimată la 20.000 de lei. 

O situaţie similară a fost înregistrată la alte 9 depouri CFR din România. La Burdujeni, descinderea DNA îl vizează pe şeful Depoul Suceava, Gheorghe Ichim, care, la fel ca şi Eugen Ilie, ar fi fost determinat de  către Alexandru Gavriş, director Tracţiune în cadrul S.N.C.F.R. CFR Călători S.A., să încheie un contract de achiziţii publice cu Ecomet West SRL, care a produs un prejudiciu similar, de 20.000 de lei.

Mai mulţi jandarmi şi poliţişti au descins în dimineaţa zilei de 10 decembrie la Depourile CFR din Iaşi şi Suceava, de unde au ridicat mai multe documente. 

Concomitent, procurorii au efectuează percheziţii în 48 locaţii situate în Bucureşti şi judeţele: Timiş, Cluj, Braşov, Sibiu, Argeş, Prahova, Arad, Suceava, Galaţi, Iaşi şi Constanţa, din care 20 sunt instituţii publice, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.
 
Printre instituţiile vizate se numără mai multe primării din judeţul Timiş. Preşedintele Consiliului Judeţean al acestui judeţ, Titu Bojin, a fost deja ridicat de procurori şi dus la audieri
 
Comunicatul PNA:

"În cursul zilei de 10 decembrie 2014, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 48 locaţii situate în mun. Bucureşti şi judeţele: Timiş, Cluj, Braşov, Sibiu, Argeş, Prahova, Arad, Suceava, Galaţi, Iaşi şi Constanţa, din care 20 sunt instituţii publice, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

Percheziţiile de pe raza judeţului Timiş sunt efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare".
 
Pe aceeaşi temă:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: