Natura s-a dezlănţuit în Iaşi. Concertele din prima seară a festivalului Afterhills au suspendate din cauza furtunii

Natura s-a dezlănţuit în Iaşi. Concertele din prima seară a festivalului Afterhills au suspendate din cauza furtunii

Imagine din timpul furtunii surprinsă în centrul oraşului Iaşi FOTO Ionuţ Benea

Traficul rutier şi feroviar din judeţul Iaşi este afectat vineri după-amiază de o furtună care a început după ora 14.00. Mai mulţi arbori din municipiul Iaşi s-au rupt, însă nu s-au înregistrat victime.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 22.00 Concertele din această seară au fost suspendată, transmit mai multe persoane aflate la faţa locului. O furtună puternică s-a abătut asupra Iaşului şi în această seară, motiv pentru care organizatorii au fost nevoiţi să suspende petrecere. Well well well, deocamdată a trebuit să evacuăm amplasamentul din cauza furtunii. În parcarea Era Shopping Park şi la Dome e ditamai acţiunea de susţinere, multumim!, au transmis reprezentanţii Afterhills.

UPDATE 16.50 Trei persoane au fost rănite în timpul furtunii puternice de la Iaşi. O tânără de 16 ani a fost preluată din zona în care se organizează festivalul Afterhills după ce ar fi fost lovită de o ţeavă în zona capului. Fata are traumatisme cranio cerebrale şi faciale şi a fost transportată la Spitalul de Neurochirurgie. 

UPDATE 15.40 Reprezentanţii Afterhills au venit cu următoarele precizări: „Prima rază de soare revine din spatele Mainstage, care este intacta şi gata de party. Ne-am apucat deja de reamenajat, petrecerea continuă! Scena Techno va fi relocata temporar, iar la scena The Dome deja ne pregătim de probe de sunet. La cortul nostru de merchandise suntem pregătiţi cu 5.000 de pelerine de ploaie, iar estimarea pentru prima cantare este în jurul orei 20.30-21.00”

UPDATE 15.30 Acoperişul unei şcolii postliceale din Tătăraşi a căzut. Pompieri şi poliţişti sunt la faţa locului. 

UPDATE 15.05 Acoperişul unei şcoli de pe strada Aurel Vlaicu este în pericol să cadă. Autorităţile au plecat la faţa locului. Până la această oră, pompierii au intervenit la 12 cazuri de copaci căzuţi, fără a fi vreo victimă


Sursă foto: Ştefan Chiriac/Eşti din Iaşi dacă - Facebook

______________________________________________________________________

Furtuna din Iaşi a început după ora 14.00, afectând întreg oraşul. Probleme cauzate de ploaie au existat şi în judeţ, acolo unde traficul rutier din Paşcani era oprit în jurul orei 14.45 din cauza unor copaci căzuţi peste liniile de cale ferată. 

Un copac a căzut şi peste un tramvai şi o maşină, în Copou, pe Bulevardul Carol I. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă spun că nu au existat victime. 
 
O imagine postată pe site-ul Agorapress arată că şi unul dintre corturile festivalului Afterhills ar fi fost afectat de un posibil incendiu. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au transmis, însă, că nu au fost solicitaţi pentru a interveni. 

Sursă foto: BZI
 
Festivalul ar fi trebuit să înceapă la ora 14.00 însă inaugurarea sa a fost amânată pentru ora 18.00.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: