Motivul pentru care Tudorel Toader şi-a luat concediu. Ministrul Justiţiei, ocupat cu pregătirea unui eveniment de familie

Motivul pentru care Tudorel Toader şi-a luat concediu. Ministrul Justiţiei, ocupat cu pregătirea unui eveniment de familie

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader FOTO Alexandru Dobre/ Mediafax

Ministrul Justiţiei a declanşat miercuri, 24 octombrie, procedura de revocare din funcţie a procurorului general al României Augustin Lazăr. Tudorel Toader a precizat ulterior că şi-a întrerupt concediul pentru a prezenta cererea de revocare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Justiţiei şi-a luat concediu pentru a pregăti nunta fiului Alexandru (30 de ani), eveniment programat sâmbătă, 27 octombrie, la Iaşi. Alexandru Toader se căsătoreşte cu o tânără de 28 de ani pe nume Bianca Tiron, de profesie medic stomatolog. Cei doi au fost cununaţi civil pe 9 septembrie de către Mihai Chirica, primarul Iaşiului.

Petrecerea de nuntă de sâmbătă, 27 octombrie, va avea loc la complexul Capitol, situat în Valea Adâncă, o localitate aflată în zona metropolitană a Iaşiului.

Naşi de cununie sunt Cristian Berariu, un dezvoltator imobiliar controversat din Iaşi, şi soţia acestuia, Cosmina Berariu, de profesie notar.


Alexandru Toader şi viitoare soţie, alături de Tudorel Toader

Recent, Alexandru Toader a picat un concurs organizat pentru ocuparea unui post de notar pe raza municipiului Iaşi. A fost primul post de notar scos la concurs în municipiul Iaşi în ultimii cinci ani de Ministerul Justiţiei, unde titlular este Tudorel Toader.

Toader Jr. este în acest moment notar în comuna ieşeană Răchiteni şi dorea să se mute cu postul în municipiul Iaşi. Alexandru Toader a luat iniţial nota 8,80 la concurs şi a depus contestaţie, potrivit Newsweek. După recorectarea tezei, nota i-a fost crescută până la 9,02. Cu toate acestea, fiul ministrului Justiţiei s-a clasat abia pe locul 3, postul de notar fiind adjudecat cu nota 9,29 de o candidată pe nume Roxana Adiana Cojocaru.

Ministrul Justiţiei s-a întors miercuri, 24 octombrie, la Bucureşti pentru a cere revocarea din funcţie a procurorului general al României. Ulterior, reîntors la Iaşi, a postat mai multe mesaje lapidare pe contul personal de Facebook, despre care spunea că vor fi şterse într-o oră. Printre altele, a răspuns ironic şi unei declaraţii a preşedintelui Klaus Iohannis, care i-a cerut demisia din funcţia de ministru al Justiţiei. Cererea de revocare a procurorului general a generat o stare de tensiune în sistemul judiciar din România, mii de magistraţi declarându-şi susţinerea faţă de Augustin Lazăr şi delimitându-se de Tudorel Toader.    

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările