Liderul clanului Cordunenilor a fost eliberat din închisoare. Fusese încarcerat în ianuarie, pentru 3 ani

Liderul clanului Cordunenilor a fost eliberat din închisoare. Fusese încarcerat în ianuarie, pentru 3 ani

Costel Corduneanu s-a pozat după eliberare cu toţi prietenii lui FOTO Facebook Costel Corduneanu

Costel Corduneanu a fost eliberat condiţionat şi prin reducerea pedepsei aferent perioadei în care a fost arestat într-un alt dosar în care a fost ulterior achitat.  Ieşirea de închisoare a şefului clanului a fost prilej de mare sărbătoare, pe reţelele de socializare fiind postate sute poze cu el şi amicii lui.

Liderul clanului Corduneanu, Costel Corduneanu, condamnat în ianuarie la trei ani de închisoare, a fost eliberat condiţionat zilele trecute, deşi de la data încarcerării au trecut doar 8 luni din pedeapsă.

Decizia a fost luată de Tribunalul Mureş, care a admis o contestaţie formulată de condamnat. De altfel, Costel Corduneanu a depus mai multe solicitări în instanţă pentru a fi eliberat, el invocând că a întrunit fracţia necesară încă din vară, mai exact de la începutul lui august.

Trebuie spus că pedeapsa de trei ani de închisoare din ianuarie a fost redusă de judecători la finele lunii aprilie, când magistraţii din Mehedinţi au scăzut din condamnare două intervale de arest preventiv de-ale lui Corduneanu. În total, 1 an şi 2 luni au fost scăzuţi din arestul preventiv petrecut în 2010-2011, în dosarul în care a fost în cele din urmă condamnat. 

De asemenea, judecătorii au luat în calcul alte 9 luni de arest de-ale acestuia. E vorba de o perioadă de încarcerare din 2004-2005, când Costel Corduneanu era acuzat, într-un alt dosar, de trafic de droguri. În acel dosar, Corduneanu a fost în cele din urmă achitat definitiv. Scăzând mai bine de 2 ani de închisoare, Corduneanu a devenit eligibil pentru eliberare condiţionată pe 5 august.

Ieşirea de închisoare a şefului clanului a fost prilej de mare sărbătoare, pe reţelele de socializare fiind postate sute poze cu el şi amicii lui din mai toate judeţele din zona Moldovei, de la Suceava până la Galaţi

Vă reamintim că, în luna ianuarie a acestui an, 24 dintre cei 27 de membri ai clanului Corduneanu, judecaţi într-un dosar de crimă organizată, au scăpat după ce faptele s-au prescris, au fost clasate sau nu au fost probate.

Costel Corduneanu a primit 3 ani de închisoare cu executare după ce a fost declarat vinovat că a plătit un hacker să îi spioneze laptopul fostei neveste, pentru a descoperi dacă aceasta face sau nu videochat.

În 2016, Tribunalul Maramureş pronunţase pedepse la închisoare pentru 25 dintre cei 27 de inculpaţi. Costel Corduneanu primea, atunci, 8 ani de închisoare, în timp ce Vasile Călin, de pildă, era condamnat la 10 ani de închisoare.

Dosarul Cordunenilor a fost trimis în instanţă în 2010, atunci când majoritatea membrilor importanţi ai grupării se aflau în spatele gratiilor. În timpul procesului, toţi membrii importanţi ai clanului, fără excepţie, au fost eliberaţi din arest preventiv şi s-au întors acasă la Iaşi. Cordunenii au fost acuzaţi că s-au organizat pe paliere şi au derulat o „vastă activitate infracţională, de la şantaj, furturi, infracţiuni imobiliare sau bancare, înşelăciune etc.“

Vă mai recomandăm:

Interlop celebru mângâiat pe creştet de justiţie. Cum a intrat la apă condamnarea şefului Cordunenilor: din trei ani, nu va sta la puşcărie nici măcar unul

Supărarea unui interlop din clanul Corduneanu pus să plătească intrarea la piscină: „Bag 20 de cuţite în tine”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările