Cât costă în acest an organizarea Sărbătorilor Iaşiului. Pentru ce se alocă cele mai mari sume din bugetul public

Cât costă în acest an organizarea Sărbătorilor Iaşiului. Pentru ce se alocă cele mai mari sume din bugetul public

Iaşi

Consilierii locali vor vota la finalul acestei săptămâni bugetul pentru cel mai aşteptat şi aglomerat eveniment al toamnei, Sărbătorile Iaşiului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bugetul estimat pentru evenimentul din prima parte a lunii octombrie este de 930.000 de lei. Cei mai mulţi bani vor fi alocaţi pentru „Super concert- Palatul Culturii“, respectiv 700.000 de lei. Până acum oficialii Primăriei Iaşi nu au anunţat clar cine va urca pe scena din centrul oraşului, ci doar că vor fi în jur de 10 trupe printre care Holograf şi Iris. Faţă de costurile de anul trecut, bugetul pentru concert aproape s-a dubat, în 2017 fiind petrecerea ajungând la 400.000 de lei. 
 
Pe de altă parte, şi în acest an se vor organiza concerte în cartiere, cu muzică populară. Astfel, sunt anunţate concerte în Tătăraşi (11 octombrie), Nicolina (12 octombrie) şi Alexandru cel Bun (13 octombrie), costurile estimate fiind de 100.000 de lei. Practic, din suma care va fi votată vineri de consilieri, 86% va fi alocată pe concertele organizate de Sărbătorile Iaşiului. 

„Municipiul Iaşi va organiza, în luna octombrie a anului 2018, cea de a XXVII-a ediţie a manifestărilor reunite sub genericul Sărbătorile Iaşului. Cu acest prilej, celebrarea religioasă a Sfintei Parascheva este completată de o serie de manifestări cu caracter laic, care dau o notă de sărbătoare întregului oraş şi care oferă pelerinilor aflaţi în Iaşi în această perioadă prilejul de a cunoaşte mai bine tradiţiile locale“, se arată în nota de fundamentare. 
 
În acest an, alţi 68.000 lei sunt prevăzuţi pentru „evenimente religioase: ghidul pentru pelerini, activităţi spirituale“. În organizarea acestor evenimente va fi implicată Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. Nu în ultimul rând, 10.000 lei vor fi cheltuiţi de Primărie pentru „Ceaiul Pelerinilor“ (14 - 15 octombrie). Faţă de anul trecut, sumele alocate pentru partea religioasă sunt mai mici, în 2017 fiind daţi bani şi pentru resfinţirea Bisericii „Sf. Nectarie“ din Alexandru cel Bun.
 
În cadrul Sărbătorilor vor mai fi organizate Parcul de distracţii de la Ştrand şi Târgul de Toamnă (Hala Centrală, C. Negri, bd. Ştefan cel Mare şi Piaţa Unirii), programate în perioada 10 - 16 octombrie. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: