Aventura motocicletei Kawasaki care a trecut RAR-ul la Iaşi, deşi apare ca dezmembrată în Marea Britanie

Aventura motocicletei Kawasaki care a trecut RAR-ul la Iaşi, deşi apare ca dezmembrată în Marea Britanie

FOTO: ziaruldeiasi.ro

Deşi era în stare perfectă de funcţionare, motocicleta Kawasaki apărea ca fiind dezmembrată în Marea Britanie, astfel încât nu a putut fi înmatriculată definitiv la Iaşi.

Un ieşean se judecă în instanţă pentru a demonstra faptul că motocicleta pe care şi-a cumpărat-o din Marea Britanie nu este dezmembrată şi poate circula cu ea pe drumurile publice, după ce a trecut RAR-ul la Iaşi. 

Bărbatul şi-a achiziţionat motocicleta Kawasaki în urmă cu un an, a mers la RAR, unde a primit certificatul de inspecţie tehnică periodică cu rezultatul "bun tehnic". Apoi, aşa cum o cere legea, ieşeanul s-a prezentat la Serviciul Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculare Vehicule, pentru a-şi înmatricula noua achiziţie, dar acolo a primit un răspuns negativ. 

În Sistemul european de informaţii privind vehiculele şi permisele de conducere, motocicleta respectivă apărea ca fiind „vehicul dezmembrat". Bărbatul a făcut contestaţie, iar apoi s-a îndreptat către instanţă. 
 
Ieşeanul le-a spus judecătorilor că ar putea fi vorba de eroarea unui funcţionar din Marea Britanie, care a înscris greşit vehiculul în categoria celor dezmembrate, însă nu i-a convins pe aceştia, mai scrie sursa citată. 
 
„Susţinerile reclamantului în sensul existenţei unei erori a unui funcţionar public din Marea Britanie nu pot fi nicidecum reţinute de către instanţă în condiţiile în care reclamantul nu a făcut dovada existenţei acestei erori. Susţinerea reclamantului în sensul că nu este relevant din ce motiv s-a efectuat radierea în ţara de provenienţă, atâta timp cât el corespunde tehnic pentru a circula pe drumuri publice în România nu are suport legal , pârâtul având obligaţia înmatriculării unui vehicul doar cu respectarea condiţiilor prevăzute de lege, declararea unui vehicul ca fiind scos din uz neputând conduce la înmatricularea ulterioară a acestuia, chiar în eventualitatea reparării acestuia şi îndeplinirii condiţiilor tehnice", au justificat magistraţii decizia de respingere a plângerii.
 
Acum, bărbatul a atacat decizia instanţei şi aşteaptă răspunsul de la Curtea de Apel.  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările