Aproape 1.500 de elevi din Iaşi s-au infectat cu Sars-CoV-2 de la începutul anului şcolar

Aproape 1.500 de elevi din Iaşi s-au infectat cu Sars-CoV-2 de la începutul anului şcolar

FOTO: Ioan Buciumar

La mai puţin de două luni trecute de la începutul şcolii, aproape 1500 de elevi din judeţul Iaşi s-au infectat cu Sars-CoV-2.

Ştiri pe aceeaşi temă

Situaţia critică din judeţul Iaşi în valul patru se reflectă şi în şcolile din judeţ. Aproape 1500 de elevi s-au îmbolnăvit de COVID-19 în ultimele săptămâni. Conform ultimei raportări trimise de Direcţia de Sănătate Publică, este vorba despre 1328 de elevi, majoritatea din clasele V-XII şi 84 de preşcolari. 

Acestora li se adaugă şi 45 de studenţi înscrişi la cursurile de zi ale universităţilor ieşene, dar şi 317 profesori şi 69 de angajaţi ale unităţilor de învăţământ. 344 de clase din judeţ au cursurile suspendate, după infectarea unor elevi. 

„În unităţile şcolare respective s-au luat următoarele măsuri: izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare (clase, holuri, toalete), reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie”, au transmis reprezentanţii DSP Iaşi. 

La ultima raportare a autorităţilor, la nivelul judeţului Iaşi au fost înregistrate 716 cazuri noi de COVID-19, iar incidenţa pe ultimele 14 zile a ajuns la 8,85 cazuri la mia de locuitori. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Medicii sunt revoltaţi: „Ştiţi cum stau viii cu oxigen cu morţii lângă ei?“. Decizia luată de Arafat „arată ori incompetenţă, ori faptul că a răspuns la o comandă”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările