Anchetă epidemiologică la Iaşi. O profesoară care a fost corector la Evaluarea Naţională, confirmată cu COVID-19

Anchetă epidemiologică la Iaşi. O profesoară care a fost corector la Evaluarea Naţională, confirmată cu COVID-19

FOTO Arhivă/ EPE

Profesoara a participat la corectarea lucrărilor de la disciplina Limba şi literatura română la centrul de la Şcoala Postliceală Sanitară „Grigore Ghica Vodă" din municipiul Iaşi, răstimp în care a intrat în contact cu alte 30 de cadre didactice.

Este alertă epidemiologică la Iaşi, unde există suspiciunea unui nou focar de coronavirus. O profesoară din Iaşi, corector la Evaluarea Naţională, a fost confirmată cu Covid-19, iar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a demarat o anchetă epidemiologică în acest caz. Există informaţii că femeia ar fi intrat în contact cu aproximativ 30 de cadre didactice.

Profesoara este corector la disciplina Limba şi literatura română la centrul de la Şcoala Postliceală Sanitară „Grigore Ghica Vodă” din municipiul Iaşi, iar confirmarea infecţiei cu SARS-CoV-2 a avut loc la sfârşitul acestei săptămâni.

Pacienta a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, în timp ce Direcţia de Sănătate Publică Iaşi (DSP) a demarat o anchetă epidemiologică în acest caz, pentru a stabili atât de la cine a luat virusul profesoara, dar şi care este lanţul de răspândire ulterior.

Lucrul cel mai important, însă, este că femeia nu a intrat în contact cu elevii. „Să sperăm că este singurul profesor infectat din centrul de corectare respectiv. 30 de cadre didactice sunt posibili contacţi. Fiind corector, nu a intrat în contact cu elevii”, a declarat Laviniu Lăcustă, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi.

Până duminică, în judeţul Iaşi au fost înregistrate 848 de cazuri de coronavirus.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: