Revolta oamenilor din satul unde au loc zilnic pene de curent. De ce se produc atât de des întreruperile

Revolta oamenilor din satul unde au loc zilnic pene de curent. De ce se produc atât de des întreruperile

Localnicii din Sântandrei. ADEVĂRUL.

Zilnic, localnicii din Sântandrei se confruntă cu neplăcerile cauzate de penele de curent tot mai frecvente. Unii dintre săteni se plâng că au suferit pagube mari.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Sântandrei, un sat învecinat oraşului Simeria, locuiesc circa 100 de familii, iar de câţiva ani, penele de curent, aproape zilnice – susţin localnicii, le dau bătăi de cap.

„Unele întreruperi durează câteva fracţiuni de secundă, însă sunt de ajuns pentru a ne da peste cap toată aparatura electrică din casă. Ne apucăm să resetăm apoi centrala termică şi celelalte instalaţii. Altele, cinci – zece minute. Pe lângă faptul că este deranjant, în urma acestor căderi de tensiune, unor vecini li s-au stricat televizoarele, frigiderele şi centralele termice”, povesteşte Traian Manu, un localnic din Sântandrei.

„Au fost întreruperi frecvente de curent în ultimele săptămâni Ieri s-a luat curentul de cel puţin 10 ori, astăzi s-a luat deja de 3 ori şi ultima oară a durat 7 minute până să îşi revină. Sunt conştient că e o problemă la noi in sat cu întreruperile astea, dar deja devine frustrant”, susţine un alt localnic.

Sătenii s-au mobilizat şi au depus sesizări la primărie, dar şi o petiţie cu semnături, pe care au transmis-o către E-Distribuţie Banat, în care şi-au expus nemulţumirile.

Recent, compania de distribuţie le-a răspuns că de-a lungul timpului a efectuat mai multe lucrări de modernizare a reţelei ce deserveşte zona Sântandrei - Simeria: au fost montate peste 1.000 de teci electroizolante, au fost înlocuiţi 800 de izolatori de pe linii, iar în staţia electrică 110/20kV Simeria au fost înlocuite mai multe copmponente de reţea, cu scopul creşterii calităţii serviciului de distribuţie de energie electrică. În ce priveşte reclamaţiile cu privire la stricarea aparaturii electrocansice, Enel le-a transmis loclnicilor că a fost o singură sesizare, care nu era justificată.

Întreruperile accidentale, de scurtă durată ale energiei electrice, cuprinse între 0 şi 3 secunde se produc datorită funcţionării corecte a elementelor de protecţie şi automatizare, în cazul unor defecte fără localizare, pe linia electrică aeriană ce deserveşte consumatorii, astfel încât disconfortul resimţit de consumatori să fie cât mai redus, se mai arăta într-un comunicat al E-Distribuţie Banat. Totuşi, localnicii susţin că astfel de întreruperi, înregistrate în unele zile, de 5 – 6 ori pe zi, sunt extrem de supărătoare şi că vor continua să facă sesizări, până când problemele vor fi rezolvate.


Mai puteţi citi şi:

Pagube uriaşe produse de inundaţiile din iunie, în judeţul Hunedoara. Peste 40 de localităţi au fost afectate

Dascăl revoltat pe colegi după dezastrul de la Bacalaureat: „Ce rost are să-ţi baţi capul cu elevii, oricum sunt  proşti”

VIDEO Imaginile dezolării. Ce a rămas din clădirea istorică a combinatului din Hunedoara, după incendiu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările