O uzină din vestul ţării a reluat producţia militară după 14 ani şi fabrică grenade de mână defensive

O uzină din vestul ţării a reluat producţia militară după 14 ani şi fabrică grenade de mână defensive

Grenade de mână defensive în producţie. FOTO: UMO Orăştie.

O uzină din vestul ţării începe producţia de grenade de mână defensive, după 14 ani de la oprirea producţiei speciale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Uzina Mecanică din Orăştie anunţă că a început producţia de grenade defensive.

Povestea fabricii de explozivi din Orăştie spusă de spionii CIA în 1950. Cum era camuflată baza secretă

„Uzina Mecanică Orăştie reînoadă o tradiţie de zeci de ani prin reînceperea producţiei militare după o întrerupere de peste 14 ani. UMO reîncepe producţia specială, cu Grenada de mâna defensivă, în colaborare cu Uzina Mecanica Mija. Astăzi am primit prima comandă. Este începutul unei colaborări pe termen lung”, au informat reprezentanţii Uzinei Mecanice Orăştie, pe pagina de Facebook a uzinei.

La Orăştie vor fi prelucrate carcasele grenadelor, produse din fontă la Reva Simeria, care vor fi trimise apoi Uzinei Mecanice Mija pentru umplere cu exploziv, a precizat, pentru adevarul.ro, Ovidiu Vlad, directorul UMO.

Uzina Mecanică Orăştie se află sub autoritatea Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri  - Direcţia Industria de Apărare.  


Grenade defensive. Foto: UMO Orăştie.

Grenadele de mână defensive vor avea o lungime de 100 mm şi o greutate de 0,56 kg, având încărcătură de TNT şi minimum 800 de schije. „Grenada de mână defensivă este destinată în luptă pentru neutralizarea şi nimicirea forţei vii descoperite a inamicului şi în lucrări de campanie de tip uşor”, informează Uzina Mecanică Mija, partenerul fabricii din Orăştie.


Grenade defensive de mână. Foto: UMO Orăştie.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Secretele „perlelor“ industriei româneşti din anii interbelici. Cum au ajuns marile uzine pe mâna sovieticilor

VIDEO Ce s-a ales de baza militară din care au fost lansate rachete în decembrie 1989. Amintirile locului interzis în anii Războiului Rece

Diversiunile ucigaşe din zilele Revoluţiei în Hunedoara: militari împuşcaţi în cap, rachete lansate spre ţinte false şi scene tragi-comice cu „Rambo“ din tranşee

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările