Cum arată mormântul lui Arsenie Boca în zi de sărbătoare. Slujbă specială pentru duhovnic, la hramul Mănăstirii Prislop

Cum arată mormântul lui Arsenie Boca în zi de sărbătoare. Slujbă specială pentru duhovnic, la hramul Mănăstirii Prislop

Slujbă la mormântul lui Arsenie Boca. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Mănăstirea Prislop a fost în sărbătoare, de Ziua sfântului Ioan Evanghelistul, care marchează hramul istoric al aşezării. O slujbă de pomenire a avut loc şi la mormântul lui Arsenie Boca.

Sute de oameni au participat la hramul istoric al Mănăstirii Prislop, devenită loc de pelerinaj pentru credincioşii veniţi să se roage la mormântul lui Arsenie Boca. Un sobor de preoţi şi episcopi, condus de Laurenţiu Streza, arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a săvârşit slujba religioasă la biserica mănăstirii şi apoi cea de pomenirea de la locul de veci al lui Arsenie Boca.

„La final, preasfinţitul părinte Gurie, episcopul Devei şi al Hunedoarei, a mulţumit ierarhilor prezenţi la sărbătoarea hramului istoric al Mănăstirii Prislop şi tuturor credincioşilor prezenţi la acest moment festiv din viaţa mănăstirii”, a informat Episcopia Devei şi Hunedoarei.

Imaginile publicate de Episcopia Devei şi Hunedoarei oferă amănunte despre atenţia care îi este acordată mormântului călugărului Arsenie Boca. Locul de veci de pe dealul mănăstirii, protejat de un foişor, a fost împodobit în întregime cu flori, iar în jurul lui, pe marmură, măicuţele au aşezat numeroase ghivece de crini.

Veche de peste şase secole, Mănăstirea Prislop a devenit foarte cunoscută în ultimii ani datorită lui Arsenie Boca, considerat una dintre marile personalităţi ale ortodoxiei româneşti. În ultimii ani, mormântul fostului stareţ al mănăstirii a devenit unul dintre cele mai populare locuri de pelerinaj ale românilor. Mănăstirea Prislop se află la aproximativ 10 kilometri de oraşul Haţeg şi la 20 de kilometri de Hunedoara, aparţinând de satul Silvaşu de Sus (Haţeg).


Vă recomandăm şi:

Marele „rival“ al lui Arsenie Boca la Prislop: un pustnic misterios, trecut în rândul sfinţilor, cu chilia lângă mormânt

Mănăstirea Prislop a devenit faimoasă în lume de doar câţiva ani, datorită locului de veci al lui Arsenie Boca, duhovnicul căruia i se atribuie numeroase minuni. Puţini dintre pelerinii care vizitează aşezarea ştiu însă că aici a trăit un alt călugăr, pe care Biserica Ortodoxă Română la canonizat de peste două decenii. Grota Sfântului Ioan este mai tot timpul pustie, deşi se află la câteva zeci de metri de mormântul lui Arsenie Boca.

FOTO Ce au făcut măicuţele de la Prislop în Ajunul Crăciunului. Imagini inedite din mănăstirea lui Arsenie Boca

Măicuţele de la Mănăstirea Prislop, locul unde se află mormântul duhovnicului Arsenie Boca s-au pregătit de întâmpinarea Crăciunului. Cei care au vizitat mănăstirea au fost întâmpinaţi într-o atmosferă de sărbătoare şi de privelişti feerice.

Fotografiile rare de la înmormântarea lui Arsenie Boca şi mărturiile ciudate: „A deschis ochii în sicriu, o stea a apărut, iar din pământ ieşeau aburi de tămâie”

Două fotografii inedite de la înmormântarea părintelui Arsenie Boca la Mănăstirea Prislop au fost făcute publice în ultimii ani. Imaginile în care a fost prezentat trupul duhovnicului sunt rare, însă mărturiile despre înmormântarea sa, prezentate în ultimii ani, oferă detalii inedite despre atmosfera de la Prislop.

Mănăstirea Prislop. FOTO: Episcopia Devei și Hunedoarei.

Imagini din aceeasi galerie
 • Mănăstirea Prislop. FOTO: Episcopia Devei și Hunedoarei.
 • Hram la Mănăstirea Prislop. FOTO: Episcopia Devei și Hunedoarei.
 • Hram la Mănăstirea Prislop. FOTO: Episcopia Devei și Hunedoarei. 1
 • Hram la Mănăstirea Prislop. FOTO: Episcopia Devei și Hunedoarei. 2
 • Hram la Mănăstirea Prislop. FOTO: Episcopia Devei și Hunedoarei. 3
 • Hram la Mănăstirea Prislop. FOTO: Episcopia Devei și Hunedoarei. 4
 • Hram la Mănăstirea Prislop. FOTO: Episcopia Devei și Hunedoarei. 5
 • Hram la Mănăstirea Prislop. FOTO: Episcopia Devei și Hunedoarei. 6
 • Hram la Mănăstirea Prislop. FOTO: Episcopia Devei și Hunedoarei. 7
 • Hram la Mănăstirea Prislop. FOTO: Episcopia Devei și Hunedoarei. 8
 • Prislop. FOTO: Episcopia Devei și Hunedoarei
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările