Avram Iancu vrea să intre în istorie, ca primul român care traversează înot Canalul Mânecii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bibliotecar din Petroşani anunţă că va fi primul român care va traversa înot Canalul Mânecii. Poartă numele eroului naţional Avram Iancu şi a început antrenamentele pentru a face faţă provocării la care s-a înscris.

Avram Iancu lucrează ca bibliotecar în Petroşani, însă pasiunea sa, înotul, l-a făcut să se înscrie într-o cursă infernală. Hunedoreanul anunţă că în luna august şi-ar putea adăuga numele pe lista celor mai puţin de 1.000 de oameni care în ultimii 200 de ani au traversat înot Canalul Mânecii. Bibliotecarul Avram Iancu a început antrenamentele pentru a face faţă cursei de aproximativ 40 de kilometri pe care şi-a propus să o încheie cu bine.

A alergat peste 2.000 de kilometri pe traseele de munte din Parâng şi încearcă să se acomodeze cu apa rece, înotând într-un lac de la marginea municipiului Petroşani. În următoarele luni, va continua antrenamentele de înot şi în Lacul Vidra, cu o lungime de opt kilometri.  "Voi încerca să înot în toate lacurile mari de acumulare din zonă. Cel mai greu va fi în lacul Vidra, pe care va trebui să-l pot trece de cel puţin cinci ori, fără oprire, pentru a totaliza astfel 40 de kilometri, cât estimez că voi înota în Canalul Mânecii”, a spus Avram Iancu.

Vrea să atragă atenţia asupra Văii Jiului

Bibliotecarul pasionat de înot şi sporturi extreme spune că are două motivaţii puternice pentru care vrea cu orice preţ să reuşească. “Doresc să atrag atenţia asupra României şi asupra Văii Jiului într-un mod pozitiv, pentru că la fel cum străinii au anumite prejudecăţi faţă de România, tot aşa şi România are anumite prejudecăţi faţă de Valea Jiului. Al doilea motiv este strâns legat de dragostea mea pentru copii. Vreau să dedic acest efort uriaş tuturor copiilor din lume, în special celor părăsiţi de părinţi”, a declarat hunedoreanul.

Traversarea Canalului Mânecii va avea loc în prima săptămână din luna august, atunci când petroşeneanul a fost programat de către Channel Swimming Asociation, singura organizaţie abilitată să organizeze, să aprobe şi să ateste aceste încercări ale înotătorilor.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Mircea Lucescu: primii ani de antrenorat la Corvinul Hunedoara şi un interviu de poveste, din 1981          În anul 1981, Mircea Lucescu locuia în Hunedoara şi antrena echipa Corvinul din localitate, prima din viaţa sa, club cu care a reuşit nu doar promovarea în prima ligă de fotbal, dar şi cele mai mari performanţe care au rămas în istoria clubului.

Michael Klein a fost comemorat în Hunedoara. Cum arată fotbalul hunedorean la 21 de ani de la moartea sa        Michael Klein a fost comemorat astăzi în Hunedoara. Iubitorii de fotbal din localitate şi vechii suporteri ai echipei Corvinul Hunedoara şi-au arătat preţuirea pe care au purtat-o fotbalistului considerat un simbol al municipiului.

Poveştile sportivilor campioni care au adus faimă Hunedoarei: Mihai Leu, Vasile Stângă şi Daniela Silivaş           Cea mai răsunătoare performanţă obţinută de un sportiv provenit din municipiul Hunedoara este titlul de campion mondial la box. Mihai Leu (45 de ani) a intrat în istoria boxului în 22 februarie 1997. Hunedoreanul a disputat atunci meciul vieţii sale şi cel mai greu din cariera sa împotriva panamezului Santiago Samaniego.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite