17 muncitori „la negru” pe şantierul noii magistrale feroviare din vestul ţării. Ce amendă a primit firma

17 muncitori „la negru” pe şantierul noii magistrale feroviare din vestul ţării. Ce amendă a primit firma

ARHIVĂ. ADEVĂRUL.

17 muncitori folosiţi de o firmă care efectua lucrări la noua magistrală feroviară din vestul ţării, în judeţul Hunedoara, erau angajaţi „la negru”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara au descins la mai multe companii din domeniul construcţiei, pentru a verifica modul în care respectă legislaţia muncii.

„Una din firme ce lucra pe Tronsonul III al căii ferate de mare viteză în zona Ilia a fost descoperită că utiliza munca a 17 persoane (toţi bărbaţi) fără a le fi întocmit contracte de muncă în formă scrisă. Societatea a fost sancţionată cu amenda maximă permisă în sumă de 200.000 lei, obligaţia încheierii retroactive a contractelor de muncă de la data la care fiecare muncitor a început activitatea precum şi plata contribuţiilor aferente către bugetele de stat”, a informat Sorin Istrate, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara.

Şi o firmă care efectua lucrări de anvelopare a unui bloc din Petroşani a fost amendată, cu 100.000 de lei, pentru că a folosit cinci muncitori „la negru”

„Acţiunile, atât pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă, cât şi pe linia relaţiilor de muncă vor continua şi se vor desfăşura inclusiv noaptea sau în zilele de sâmbătă şi duminică”, a informat ITM Hunedoara.


Mai puteţi citi şi:

FOTO Calea ferată a cărbunelui, veche de 150 de ani. Povestea „dracului de foc” din Valea Jiului

Inundaţiile au blocat traficul feroviar în zona Bradului. Un sector de 12 kilometri este afectat de aluviuni

Marfar deraiat pe magistrala Petroşani - Simeria: nu sunt victime, dar calea ferată este tot mai riscantă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările