Război între director şi un cadru didactic al Grupului Şcolar Economic „Ion Barbu” din Giurgiu

Război între director şi un cadru didactic al Grupului Şcolar Economic „Ion Barbu” din Giurgiu

Profesorul Luminiţa Artene acuză directorul Grupului Şcolar "Ion Barbu" de grave ilegalităţi

Profesoara de limba română, Luminiţa Artene o acuză pe directoarea Violeta Murgă că împarte preferenţial orele de dirigenţie. În replică, directorul spune că dascălul a postat pe internet poze indecente.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numirea, cu mai mult de doi ani în urmă, a profesoarei Violeta Murgă pe funcţia de director al Grupului Şcolar Economic „Ion Barbu” din Giurgiu, a dus la fricţiuni între cadrele didactice din liceu.

Luminiţa Artene, profesoara de limba română, susţine că, din răzbunarea directoarei, nu a mai primit continuitate la clasele la care a predat anul trecut, cerându-i-se, conform declaraţiilor sale, să renunţe la sesizări pentru a nu-şi pierde orele.

Pe lângă faptul că ar fi schimbat încadrarea cadrelor didactice, directoarea instituţiei de învăţământ mai este acuzată de faptul că ar fi instaurat o atmosferă încordată „susţinându-i” pe suplinitorii şi titularii nou veniţi, cei vechi fiind marginalizaţi sau umiliţi. Alte acuzaţii se referă la faptul că s-ar fi tipărit în şcoală tichete cu valoare, distribuite, apoi, prin constrângere, în rândul elevilor.

Directoarea dezminte

Directorul Grupului Şcolar Economic  „Ion Barbu”, Violeta Murgă, susţine că fiecare dintre acuzaţiile aduse de profesoara de limba română sunt pure invenţii.

„Am făcut în aşa fel încât fiecărui profesor să i se asigure norma întreagă”, declară, pentru Adevărul, Violeta Murgă. „În Consiliul de Administraţie, împreună cu un consilier educativ, am evaluat activitatea fiecărui diriginte. Acolo unde am constatat că lucrurile au mers bine, am păstrat orele de dirigenţie. Unde nu s-a respectat fişa de atribuţii, înmânată la începutul anului şcolar, am decis schimbarea dirigintelui. În aceste cazuri elevii sunt chiar foarte mulţumiţi de noii diriginţi”.

Cumpărarea de diverse tichete cu valoare, pentru diverse ocazii, este o acuzaţie nefondată, directorul liceului susţinând că singurii bani ceruţi copiilor fiind biletele de intrare la diverse discoteci, la teatru sau la muzeu.

„Din dorinţa de răzbunare pe profesorii care nu sunt de acord cu ilegalităţile, doamna Murgă a luat dirigenţiile acestora, actualmente existând o clasă fără dirigenţie, XII F”, mai susţine Luminiţa Artene.

Conform celor declarate de directorul Grupului Şcolar Economic „Ion Barbu”, pentru anul şcolar 2011 – 2012 clasa a XII-a F nu există în planul de şcolarizare.

Acuzată de moralitate îndoielnică

Una dintre marile supărări ale Luminiţei Artene o constituia faptul că, de anul acesta, a rămas şi fără clasă la dirigenţie. Violeta Murgă declară că unul dintre principalele motive pentru care a fost nevoită să-i retragă orele de dirigenţie a fost circulaţia pe internet a unor fotografii care o înfăţişau pe Luminiţa Artene în ipostaze indecente.

În replică, profesoara de limba română a afirmat că nu recunoaşte niciuna dintre acuzaţiile aduse, „ipostaza indecentă” la care se făcea referire fiind de fapt o fotografie cu un posterior despre care nu se poate dovedi că îi aparţine.

„Adresa de messenger pe care a apărut acea fotografie eu nu o mai folosesc de circa trei ani, iar dacă o foloseşte altcineva, în alte scopuri, este problema acelei persoane”, a mai declarat pentru Adevărul Luminiţa Artene.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: