VIDEO Au fost arestaţi autorii spargerilor de bancomate prin detonare. Ce mod de operare aveau

VIDEO Au fost
arestaţi autorii spargerilor de bancomate prin detonare. Ce mod de operare
aveau

Unul dintre bancomatele aruncate în aer de hoţi FOTO DIICOT

Patru tineri au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, aceştia fiind acuzaţi de furt calificat în formă continuată şi nerespectarea regimului materiilor explozive în formă continuată.

Vineri, 23 octombrie, Tribunalul Galaţi a emis mandate de arestare pe numele celor patru tineri care comiteau furturi din bancomate prin detonarea acestora folosind materiale sau substanţe explozibile.

Aceştia sunt Ionuţ-Nicuşor Ciuciu, Marian-Viorel Bulmău, Victor Marin şi Cristian Anton, acuzaţiile care li se aduc fiind furt calificat în formă continuată şi nerespectarea regimului materiilor explozive în formă continuată.

”Clientul meu s-a prevalat de dreptul de a nu da nicio declaraţie în faţa instanţei. Familia lui este devastată după ce a aflat ce s-a întâmplat”, ne-a declarat Biatrice Martiş, avocatul unuia dintre tinerii implicaţi în detonarea bancomatelor.

Totul a pornit pe 11 septembrie 2020, când poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în noaptea de 10/11.09.2020,  patru persoane neidentificate, având măşti pe faţă pentru disimularea fizionomiei, au pătruns prin efracţie în curtea unei agenţii bancare de pe raza localităţii Lieşti, judeţul Galaţi, unde după scoaterea din folosinţă a sistemului de supraveghere video, au forţat fanta de eliberare a bancnotelor ATM-ului în  care au introdus materii explozive.

Din motive independente de voinţa autorilor, materiile explozive nu au detonat, astfel că ATM-ul nu a eliberat sertarele de păstrare a bancnotelor, cei patru hoţi părăsind locul faptei.

120.000 de lei furaţi după prima lovitură reuşită

”La data de 15.09.2020, lucrători de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în noaptea de 14/15.09.2020 un număr de patru persoane neidentificate, având aplicate măşti pentru disimularea fizionomiei s-au deplasat la o altă agenţie bancară de pe raza localităţii Tuluceşti, judeţul Galaţi, unde după scoaterea din folosinţă a sistemului de supraveghere video au forţat fanta de eliberare a bancnotelor ATM-ului în  care au introdus materii explozive pe care le-au detonat”, au stabilit anchetatorii.

Ca urmare a exploziei produse, ATM-ul unităţii bancare a fost degradat substanţial, astfel că au devenit accesibile sertarele destinate păstrării bancnotelor, acestea fiind eliberate în sediul profesional.

În vederea însuşirii bancnotelor, o parte dintre autorii faptelor au pătruns în interiorul sediului profesional al agenţiei, de unde au preluat bancnotele eliberate în urma deflagraţiei, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 120.000 de lei.

Prinşi cu focuri de armă în timp ce se pregăteau să detoneze un alt bancomat

În noaptea de 02/03.10.2020, membrii grupului infracţional organizat s-au deplasat la un alt ATM de pe raza comunei Păuneşti, judeţul Vrancea, au introdus materiale explozive în fanta acestuia, dar din motive independente de voinţa lor, deflagraţia produsă nu a avut efectul scontat, astfel că dispozitivul electronic nu a eliberat suma de bani, însă a fost adus în stare de nefuncţionare.

În noaptea de 21 spre 22 octombrie 2020, în jurul orei 03,10, procurorii DIICOT Galaţi, împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a patru persoane care au introdus materiale explozive în fanta unui bancomat din localitatea Vulturu, judeţul Vrancea, pe care intenţionau să le detoneze, în scopul sustragerii sumelor de banilor aflate în interiorul acestuia.


Pe parcursul intervenţiei, poliţiştii au folosit armamentul din dotare, cu muniţie neletală (bile de cauciuc) pentru somaţie, întrucât persoanele bănuite au încercat să fugă de la faţa locului, cu un autoturism, fiind blocaţi chiar la locul faptei.


Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Hoţi surprinşi în flagrant în timp ce încercau să detoneze un bancomat. Sunt suspectaţi de comiterea altor două furturi prin aruncarea în aer a ATM-urilor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările