Unde se află centrul de carantină din Galaţi, pregătit pentru a prelua persoanele suspecte de infectare cu periculosul Coronavirus chinezesc

Unde se află centrul de carantină din Galaţi, pregătit pentru a prelua persoanele suspecte de infectare cu periculosul Coronavirus chinezesc

Liceul de Marină din Galaţi FOTO C Crângan

Autorităţile au confirmat că spaţiul a fost avizat şi că, la nevoie, capacitatea poate fi extinsă. Deocamdată, veştile sunt bune: 5 dintre cei 17 oameni aflaţi în carantină la Galaţi au scăpat de restricţii, după ce s-a demonstrat că nu sunt infectaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prefectura Galaţi a confirmat că, la solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică, a identificat şi pregătit, împreună cu Inspectoratul General Şcolar, un centru de carantină ce ar putea fi folosit în cazul persoanelor suspecte de infecţia cu noul Coronavirus (persoane ce au intrat în contact cu pacienţi infectaţi cu Coronavirus -2019-nCoV).

Acesta este în incinta Liceului Tehnologic „General de Marină Nicolae Dumitrescu Maican” Galaţi, într-o clădire aflată în conservare şi are 5 camere cu un număr de 20 de paturi, astfel: un izolator cu 6 paturi şi baie proprie, o cameră cu 3 paturi şi baie proprie, o cameră cu 2 paturi şi baie proprie, o cameră cu 5 paturi, fără baie proprie) şi un cabinet medical.

„În funcţie de numărul persoanelor cu risc pentru transmiterea infecţiei, capacitatea de cazare poate fi extinsă. Direcţia de Sănătate Publică va asigura personalul medical, materialele dezinfectante, precum şi hrana, atunci când situaţia o va impune”, a informat Instituţia Prefectului.

Amplasarea centrului de carantină este cumva controversată, deoarece se află, totuşi, în curtea unui liceu (unde funcţionează şi Inspectoratul Şcolar), deci este o zonă intens circulată, însă autorităţile dau asigurări că nu ar fi niciun pericol pentru elevii liceului amintit în cazul în care acolo vor ajunge persoane în carantină.

Totodată, printr-o informare primită de la DSP, pe 12 februarie, s-a confirmat faptul că 5 dintre cele 17 persoanelor sosite din China şi aflate în carantină la domiciliu au ieşit din perioada de monitorizare. Acestea nu au prezentat simptome de boală.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: