Transport ilegal de bovine depistat de poliţişti. Zeci de animale erau transportate în condiţii improprii

Transport ilegal de
bovine depistat de poliţişti. Zeci de animale erau transportate în condiţii
improprii

Foto: IPJ Galaţi

Poliţiştii şi inspectorii veterinari au oprit în trafic  autovehiculul care transporta bovine, constatând că proprietarul le achiziţionase fără acte legale de la crescători de animale din cinci judeţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timpul unei acţiuni desfăşurate pe 30 iunie de către poliţiştii de ordine publică din Galaţi, împreună cu reprezentanţi ai DSVSA Galaţi, a fost depistat în trafic, în localitatea Priponeşti, un transport ilegal de bovine.

”Din verificări a reieşit că 29 bovine erau transportate în condiţii improprii şi fără documente de provenienţă. Din totalul lor, doar trei aveau aplicat crotal auricular. Animalele aveau ca zone de provenienţă judeţele Tulcea, Vaslui, Vrancea, Brăila şi Galaţi, iar deţinătorul acestora a recunoscut că le-a achiziţionat fără documente legale”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Oamenii legii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bovinelor (acestea fiind predate spre custodie către administratorul unei incinte specializate) şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în cuantum de 13.100 de lei.

Cercetările în cauză sunt continuate de poliţiştii de ordine publică din Galaţi.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: