Român, prins în Ungaria cu 20 de sirieni într-un camion. La vederea poliţiştilor, a sărit din autovehicul şi a luat-o la fugă

Român, prins în
Ungaria cu 20 de sirieni într-un camion. La vederea poliţiştilor, a sărit din autovehicul şi a luat-o la fugă

O parte dintre sirienii care urmau să fie transportaţi ilegal în Austria FOTO szoljon.hu

Procuratura districtului Szolnok din Ungaria a pus sub acuzare un român de 35 de ani, suspectat de trafic de persoane. Bărbatul urma să primească 1.000 de euro ca să treacă ilegal 20 de migranţi în Austria.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un român de 35 de ani a fost convins, în luna ianuarie 2021, de o persoană încă neidentificată din Timişoara să introducă ilegal în Austria 20 de cetăţeni sirieni. Migranţii fuseseră deja introduşi ilegal din România şi Serbia în Ungaria de către un alt traficant. Traficantul de migranţi i-a promis românului suma de 1.000 de euro, dar a precizat că va plăti doar după ce sirienii vor fi transportaţi la destinaţie.

În baza înţelegerii, şoferul român a trecut cu un camion frontiera româno-ungară prin punctul de trecere a frontierei Battonya, la primele ore ale zilei de 29 ianuarie 2021, şi a preluat 20 de cetăţeni sirieni aflaţi ilegal în Ungaria, în pădurea din apropierea satului Biharugra (judeţul Békés), relatează szoljon.hu.

Bărbatul şi-a început apoi călătoria spre Austria, însă camionul său a fost oprit de poliţiştii din Szolnok la kilometrul 95 al drumului principal 4.  

Românul a oprit la semnalul patrulelor, apoi a sărit din cabina camionului şi a fugit. Una dintre patrule a plecat imediat după el şi l-a reţinut, iar o altă patrulă a percheziţionat camionul şi a descoperit migranţii care treceau ilegal frontiera, informează poliţia maghiară.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Pensionară de 71 de ani, implicată într-o uriaşă reţea de trafic de migranţi. Cum acţiona gruparea

Un român a fost prins cu microbuzul plin de migranţi, în apropiere de graniţa cu Serbia VIDEO

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările