RO ALERT la Galaţi. Oraşul a fost inundat, în urma unei ploi torenţiale cu grindină VIDEO

RO ALERT la
Galaţi. Oraşul a fost inundat, în urma unei ploi torenţiale cu grindină VIDEO

Galaţiul , iundat după o ploaie torenţială, sursa: Daniel Chetroni/FB

Furtună puternică în Galaţi. Aproape tot oraşul a fost inundat în urma unei ploi torenţiale care a fost însoţită de grindină, fulgere şi tunete. A fost emis un COD ROŞU, iar populaţia a primit un mesaj RO ALERT.

Ploaia torenţială a început la ora 19.00. Cantităţile mari de apă au inundat zeci de străzi din oraş, după ce canalizările nu au mai putut face faţă puhoiului.Timp de aproape 40 de minute a căzut şi grindină. 
 
Abia la ora 19.44, locuitorii oraşului au primit pe telefoanele mobile mesajul Ro-alert în care se precizează că de la ora 19.40 pana la 20.10, este în vigoare avertizarea meteo de Cod Roşu de furtună. 
 
„Avertizare de fenomene meteorologice periculoase imediate, cod roşu... fenomene vizate averse torenţiale ce vor depăşi 25...30 l/mp sau cumulat aproximativ 50...60 l/mp”, scrie în mesajul trimis gălăţenilor.
 
Grindina cât oul de porumbel a rupt copaci şi a stricat maşini. Aproape toate străzile din oraş s-au transformat în lacuri.
 
Mai multe echipaje ale ISU şi Primăriei Galaţi sunt pe străzi pentru a desfunda canalizările şi pentru a înlătura copacii rupţi căzuţi pe artere. Probeleme mari sunt în toate zonele oraşului. Zeci de maşini au rămas blocate în mijlocul puhoaielor. Cartierul Valea Oraşului este din nou sub ape, după ce zilele trecute a fost inundat. 
 
„Intervenim cu toate forţele ca să înlăturam cât mai rapid efectele fenomenelor meteo extreme care s-au abatut asupra oraşului. Am avut parte de cantităţi foarte mari de precipitaţii, grindina şi vânt puternic, iar echipele noastre sunt din nou la datorie”, a anunţat primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu.
   
 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările