O tânără de 16 ani a muncit până la epuizare într-un restaurant din Galaţi: a leşinat şi s-a lovit cu capul de o ţeavă. Patroana localului reclamă şantajul

O tânără de 16 ani a muncit până la epuizare într-un restaurant din Galaţi: a leşinat şi s-a lovit cu capul de o ţeavă. Patroana localului reclamă şantajul

FOTO Arhivă 123RF

Inspectorii de muncă din Galaţi au declanşat o anchetă la un restaurant, după ce o femeie a reclamat că fiica sa, în vârstă de 16 ani, a muncit ca ospătar până la epuizare, iar la un moment dat fata a leşinat şi s-a lovit cu capul de o ţeavă, fiind ulterior internată la spital. Patroana restaurantului susţine însă că nimic din cele relatate de mama fetei nu este adevărat şi spune că a depus o plângere pentru şantaj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mama fetei a povestit, luni, că aceasta a lucrat ca ospătar, în practică, la un restaurant de pe un ponton plutitor de pe Faleza Dunării din Galaţi până în 14 iulie, iar după această dată conducerea restaurantului i-a propus să rămână să lucreze în continuare în anumite condiţii.
 
Totuşi, susţine femeia, patronii restaurantului nu au respectat înţelegerea făcută, iar fata a fost nevoită să muncească până la epuizare.
 
S-au înţeles la 5 milioane, cu patru ore pe zi de joi până dumincă, iar domnul Avram a început să le facă presiune şi să muncească 14 ore de dimineaţa de la 8.00 până seara la 24.00. Şi nu le dădea nimic, nici măcar să mânânce sau să bea apă. Pe data de 15 august au fost foarte supraaglomeraţi, i-a chemat la muncă şi luni, şi marţi. La ora 24.30 seara, fetiţa a căzut din picioare, sesizând toată ziua că îi este rău şi nu mai putea să stea la muncă. A leşinat şi s-a lovit cu capul de o ţeavă metalică, a spus mama fetei.
 
Ulterior, susţine femeia, administratorii restaurantului nu au sunat la 112, ci au transportat-o cu o maşină pe fată la o mătuşă acasă, însă a doua zi fata s-a simţit tot mai rău şi a ajuns în cele din urmă la spital.
"A fost trei zile la terapie intensivă şi pe urmă la salon, cu perfuzii, i se băga fier pe venă pentru că ea nu putea să mânânce; nici la ora actuală, este foarte slăbită", a mai spus mama fetei.
 
De altfel, diagnosticul medicilor a fost: anemie carenţială formă medie, sincopă şi colaps, hematom epicranian temporal drept/TCC acut închis prin cădere de la propria înălţime, hipercalamie, surmenaj, traumatism psihic în antecendente.
 
Mama adolescentei spune că a făcut o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.
 
Patroana restaurantului, Crina Avram, soţia directorului Agenţiei Judeţeane pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Galaţi, Răzvan Avram, susţine însă că nimic din cele relatate de către mama fetei nu este adevărat.
 
"Nu este nimic adevărat. Am făcut plângere penală la Parchet pentru şantaj, dar nu vă pot spune mai multe, fiind o anchetă în curs", a declarat patroana restaurantului pentru News.ro.
 
Totuşi, ITM Galaţi a declanşat verificări la restaurant.
 
"Datele din orice petiţie sunt confidenţiale. Când o persoană depune o petiţie se demarează verificări cu privire la aspectele semnalate, iar un răspuns este formulat în termen de 30 de zile, potrivit legii. Orice petiţie este verificată", a declarat purtătorul de cuvânt al ITM Galaţi, Carmen Corodeanu.
 
Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au afirmat că detalii cu privire la acest caz ar putea oferi în cursul zilei de marţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările