Infrastructura rutieră şi de cale ferată din zona portului Galaţi, modernizată cu fonduri europene

Infrastructura rutieră şi de cale ferată din zona portului Galaţi, modernizată cu fonduri europene

Sediul APDM FOTO Arhiva Adevărul

Proiectul este gestionat de Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime (CNAPDM) Galaţi, iar valoarea estimată este de circa 10 milioane de euro. Termenul de depunere a ofertelor este 31 ianuarie 2020.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime (CNAPDM) a lansat pe portalul electronic de achiziţii publice o licitaţie deschisă ce vizează cea de-a doua etapă, în valoare de circa 10 milioane de euro, de modernizarea infrastructurii dun zona portului Galaţi.

Licitaţia vizează modernizarea infrastructurii rutiere pentru înlăturarea blocajelor în trafic şi relocarea unui segment de cale ferată pentru fluidizarea traficului feroviar din zona portuară. Este a doua etapă a proiectului „Platformă Multimodală Galaţi – înlăturarea blocajelor majore prin modernizarea infrastructurii existente şi asigurarea conexiunilor lipsă pentru reţeaua central Rhin – Dunăre/Alpi”.

Fondurile sunt asigurate de Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Infrastructura Mare – POIM, durata contractului fiind de 71 de luni. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 31 ianuarie 2020.

Prima etapă, respectiv licitaţia pentru execuţia cheului, a fost reluată în cursul verii, după ce precedenta a fost anulată, din lipsă de ofertanţi. APDM Galaţi a decis suplimentarea valorii estimate cu aproximativ 12 milioane lei peste valoarea iniţială de 91 de milioane de lei.

Câştigătorul ar trebui să facă lucrări de dragare în zona „Port Bazinul Nou” pentru a permite intrarea în siguranţă a navelor, să modernizeze cheului existent astfel încât să fie permise operaţiunile de încărcare directă şi operaţiunile de descărcare cu unităţile de încărcare intermodale între nave şi cheu, să umple parţial bazinului portuar pentru a crea spaţiu suplimentar pentru acostare şi pentru operaţiunile de manipulare viitoare şi să niveleze profilul elevaţiei platformei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările