Imagini 3D cu heliportul care se va construi la Spitalul Judeţean Galaţi

Imagini 3D cu heliportul care se va construi la Spitalul Judeţean Galaţi

Sursa CJ Galati

Au fost prezentate primele reprezentări 3D ale heliportului pentru elicopterul SMURD, care urmează să se construiască la Spitalul de Urgenţă Galaţi. Pista de aterizare a viitorului heliport va fi amenajată pe acoperişul unei parcări supraetajate. Cu ajutorul acestei investiţii, se va scurta semnificativ timpul de intervenţie în cazurile de urgenţă, dau asigurări specialiştii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Heliportul va fi folosit de elicopterul SMuRD care preia cazurile grave din zona Moldovei şi sudul Republicii Moldova. Potrivit proiectului, construcţia va avea sistem de lumini pentru aterizările nocturne. 

Investiţia aparţine Consiliului Judeţean Galaţi, în subordinea căruia se află Spitalul de Urgenţă.
 
 
„Vom extinde cu încă un etaj parcarea supraetajată din curtea Spitalului Judeţean, iar pe acoperiş va fi amenajat un heliport modern, care va fi dotat inclusiv cu sisteme de aterizare pe timp de noapte. Pacienţii vor fi transferaţi rapid la Unitatea de Primiri Urgenţe prin intermediul unei pasarele care va lega heliportul de UPU. Mai mult, vor fi montate şi lifturi exterioare. O parte din documentaţia acestei investiţii a fost deja finalizată, iar în acest moment se lucrează la partea de proiectare, astfel încât să putem demara cât mai repede licitaţia pentru desemnarea unui constructor”, a anunţat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi. 
   
Pe lângă realizarea heliportului, proiectul prevede şi amenajarea a încă aproape 150 de locuri de parcare. Potrivit proiectanţilor, va fi al treilea heliport din România pe care se poate ateriza şi noaptea.
 
Vă recomandăm să citiţi şi:
 

 

sursa: CJ Galati 

Imagini din aceeasi galerie
  • sursa: CJ Galati 
  • sursa: CJ Galati
  • sursa: CJ Galati
  • Sursa: CJ Galati 
  • Sursa: CJ Galati 
  • sursa: CJ Galati 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările