Expoziţie inedită de fotografie despre cum natura foloseşte timpul pentru a acoperi urmele intervenţiei umane

Expoziţie inedită de
fotografie despre cum natura foloseşte timpul pentru a acoperi urmele
intervenţiei umane

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi Foto: CMSN

Joi, 31 mai 2018, cu începere de la ora 17,00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Răsvan Angheluţă”Galaţi va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie “Antropocen”, realizată de Cosmin Atanasiu. Antropocen sau Epoca omului este un termen care descrie actuala eră geologică şi care se referă la efectul activităţii omului asupra ecosistemelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Artistul în fotografie, Cosmin Atanasiu, aduce în prim plan efectele activităţilor umane asupra naturii, dorind să atragă atenţia asupra faptului că pentru orice acţiune există şi o reacţiune sau că orice poveste are întotdeauna cel puţin două versiuni. Cercetarea sa fotografică surprinde aspectul compensator al naturii în urma intervenţiei umane.

Altfel spus, Natura alege să ne încadreze şi să se muleze pe lângă noi. Ea are întotdeauna ceva în plus de partea ei pentru a-şi redobândi locurile şi pentru a câştiga ceva care nouă ne va scăpa mereu: timpul.

Cosmin Atanasiu a câştigat numeroase premii în concursuri de fotografie din ţară şi din străinătate şi este formator în domeniul foto de mai bine de 10 ani. Expoziţia ”Antropocen” este cu vânzare şi va putea fi vizitată la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Răsvan Angheluţă” Galaţi până pe 1 iulie 2018.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: