Cum s-au pregătit autorităţile de la Galaţi pentru europarlamentare şi referendum. „Calendarul este respectat”

Cum s-au pregătit autorităţile de la Galaţi pentru europarlamentare şi referendum. „Calendarul este respectat”

FOTO Arhiva Adevărul

Alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European şi Referendumul naţional au loc simultan, pe 26 mai 2019, între orele 7.00 – 21.00. În judeţul Galaţi vor fi deschise 436 de secţii de votare. Au fost tipărite 575.726 de buletine de vot.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prefectura Galaţi a informat, miercuri, 22 mai, că în judeţul Galaţi, s-a respectat întocmai programul calendaristic al acţiunilor de pregătire a alegerilor stabilit prin lege, organizarea fiind coordonată de prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, în calitate de preşedinte al Comisiei tehnice judeţene pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European. 

Astfel, în judeţul Galaţi au fost amenajate 436 de secţii de votare, din care 176 în municipiul Galaţi şi 33 în municipiul Tecuci. Au fost tipărite 575.726 de buletine de vot pentru alegerea membrilor Parlamentului European, acelaşi număr de buletine fiind pregătit pentru fiecare dintre cele două întrebări de la referendum.

S-au achiziţionat 2.180 de ştampile cu menţiunea „VOTAT”, 436 de ştampile de control, 534.337 timbre autocolante şi 1323 de ghiduri pentru birourile electorale ale secţiilor de votare.

Buletinele de vot şi toate celelalte materiale necesare votării (liste electorale, ştampile, timbre autocolante, formulare, procese-verbale etc.) au fost repartizate în saci pentru fiecare secţie, urmând a fi distribuite şi predate preşedinţilor secţiilor de votare din întreg judeţul, sâmbătă, 25 mai 2019.

Transportul buletinelor a fost organizat pe opt trasee în municipiul Galaţi şi nouă trasee în celelalte localităţi, toate sub pază militară, structurile Ministerului Afacerilor Interne asigurând securitatea şi ordinea publică pe întreg parcursul procesului electoral.

Informaţii suplimentare cu privire la procesul electoral se găsesc pe secţiunea specială de pe site-ul Instituţiei Prefectului – judeţul Galaţi https://gl.prefectura.mai.gov.ro/referendum-26-mai-2019/ sau pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne http://www.mai.gov.ro/index03_2_04_6.html.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: