Ce înseamnă să conduci o afacere de închirieri auto în România. Peripeţiile unui patron, relatate în detaliu: „Ne-a sunat Poliţia că ne-am furat maşina“

Ce înseamnă să conduci o afacere de închirieri auto în România. Peripeţiile unui patron, relatate în detaliu: „Ne-a sunat Poliţia că ne-am furat maşina“

O parte dintre maşinile de închiriat ale firmei din Galaţi FOTO Facebook/ Est Auto România

Patronul unei firme din Galaţi specializată în închirieri auto îşi descrie pe pagina de Facebook, într-un limbaj ironic, experienţele neobişnuite cu clienţii pe care le-a trăit în doar un an de când a lansat afacerea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un gălăţean, Cristian Vasile, a descris pe contul său de Facebook situaţiile greu de imaginat de care s-a lovit în doar un an de când şi-a pus pe picioare o firmă de închiriat maşini.

Una dintre întâmplările halucinante povestite de Vasile s-a petrecut după ce unul dintre clienţii firmei a vândut maşina pe care o închiriase cu acte false şi le-a trimis un mesaj prin care îi anunţa că pleacă din ţară.

După ce au recuperat maşina, reprezentanţii firmei de închiriat maşini Est Auto România au fost sunaţi de poliţişti, care le-au cerut să predea maşina pentru că este furată. A durat nu mai puţin de trei luni până când oamenii legii şi un procuror s-au lămurit că proprietarii nu îşi puteau fura propria maşină.

"Unul ne-a vândut maşina cu acte false şi ne-a trimis mesaj că a lăsat-o la Curtea de Argeş şi a plecat din ţară. Am recuperat-o, dar când aproape să ajungem cu ea la Galaţi ne-a sunat Poliţia că ne-am furat maşina!!! Şi a stat confiscată 3 luni în curte la poliţie până s-a lămurit procurorul a cui e maşina... După care ne-a dat-o înapoi", scrie Cristian Vasile în postare.

Vasile povesteşte cum alt client a plecat cu maşina închiriată la Cahul, în Republica Moldova, ca să cumpere ţigări, iar apoi le-a umplut rezervorul cu benzină, deşi maşina avea motor diesel: „Nu ştiu cum a făcut, dar a dat jos benzina, a pus motorină şi ne-a adus maşina cu un total de plată la reparaţie de 8.700lei. A lăsat-o la poartă şi dus a fost...“

Un alt client a închiriat o maşină şi a produs un accident de circulaţie în Iaşi, unde a lovit trei autoturisme. Şoferul vinovat de producerea accidentului a cerut firmei de închierieri auto să i se dea o altă maşină la schimb pentru a-şi putea continua drumul. Asta deşi, după accident, s-a constatat că avea o alcoolemie de 1,2 la mie în aerul expirat. Bărbatul s-a justificat, spunând că a pus puţin mai mult oţet într-o salată pe care o mâncase: „Nici dacă punea 3 litri de oţet nu ieşea 1.2 alcoolemie. Am trimis platforma şi am adus maşina la sediu. El s-a dus la tren. Pagubă - 20.000 lei. Casco nu suportă beţivii, nu ştiu de ce".

Cazul unui recidivist proaspăt eliberat din închisoare, Donciu Ioan Petrică, care a închiriat maşini de la Est Auto România prin interpuşi, este cireaşa de pe tort în relatarea patronului firmei de închirieri auto. Interlopul a fost protagonistul unei urmăriri în trafic la Galaţi chiar recent, pe 8 august, în urma căreia a reuşit cumva să scape de poliţişti.

Individul se plimbă liber prin Galaţi în continuare, deşi a trecut aproape o săptămână de la accident. Chiar i-a contactat pe reprezentanţii Est Auto România pentru a le cere să şteargă pozele cu el de pe reţeaua de socializare. Administratorul firmei de închiriat maşini spune că poliţiştii au făcut presiuni asupra lui pentru a şterge postarea de pe Facebook, trecând chiar la ameninţări.

”Sâmbătă, un angajat Est Auto România a fost oprit de Poliţia Rutieră. Ne-au transmis că îl vor prinde pe Donciu când vor vrea ei, nu când vrem noi. Şi pentru că i-am denigrat., vor avea grijă să primim mereu amenzile maxime. Şi să ştergem postarea dacă vrem linişte la firmă. Dar eu nu mă sperii…”, a declarat, pentru "Adevărul“, Cristian Vasile, administratorul Est Auto România.

Administratorul Est Auto România spune va depune plângeri penale împotriva poliţiştilor implicaţi în acest caz pentru neglijenţă în serviciu şi favorizarea infractorului.

Redăm integral mai jos postarea de pe o reţea de socializare a lui Cristian Vasile:

”Va fi o poveste lungă...

Am început afacerea de Rent-a-Car în Galaţi în urmă cu fix un an. De atunci ne-am confruntat cu sute de situaţii incredibile pe care nu le-am crezut posibile într-o ţară din Uniunea Europeană!

Unul ne-a vândut maşina cu acte false şi ne-a trimis mesaj că a lăsat-o la Curtea de Argeş şi a plecat din ţară. Am recuperat-o, dar când aproape să ajungem cu ea la Galaţi, ne-a sunat Poliţia că ne-am furat maşina!!!
Şi a stat confiscată 3 luni în curte la Poliţie până s-a lămurit procurorul a cui e maşina...După care ne-a dat-o înapoi.

Altul a închiriat un Caddy, a dat 20 € şpagă la vameşi şi a dat o fugă până la Cahul să-şi ia tutun şi să-i umple "bacu" că acolo e mai ieftin.
Numai că a pus benzină în loc de motorină...
In ziua de Paşte la ora 11.00 ne-a sunat că nu mai porneşte şi că "el ce face?".Omu' plătise chiria...
Mai avea 3 zile plătite...
Nu ştiu cum a făcut dar a dat jos benzina, a pus motorină şi ne-a adus maşina cu un total de plată la reparaţie de 8.700 de lei.
A lăsat-o la poartă şi dus a fost...

Altul a închiriat un Megane şi a doua zi dimineaţă la 8 a lovit 3 maşini în Iaşi. Alcoolemie 1,2.
Ne-a sunat să ne ceară să-i ducem altă maşina la schimb să-şi contribuie drumul! Ne-a zis la telefon că nu e beat. A mâncat dimineaţa o salată şi a pus un pic de oţet! Nici dacă punea trei litri de oţet, nu ieşea 1,2.
Am trimis platforma şi am adus maşina la sediu. El s-a dus la tren.
Pagubă 20.000 de lei.
Casco nu suportă beţivii, nu ştiu de ce.

 

Cea mai recentă este cea descrisă sumar în articolul din „Adevărul“.
Dar povestea e mult mai complexă şi cam cu totul alta.
Un individ, Donciu Ioan Petrică, un proxenet dovedit, condamnat pentru furturi şi pentru că a dus minore la prostituat în Italia (informaţii de pe google disponibile publicului) a închiriat prin terţe persoane de la noi 3 autoturisme:
Două VW Golf VII şi un VW CC.
Primul Golf l-a avariat în încercarea de a fugi de Poliţia Rutieră, lovind o maşină a unui cetăţean din Galaţi, abandonând maşina cu geamurile deschise(afară ploua!!!) în parcarea din spatele blocurilor de la IFR.
Poliţia nu l-a prins...deşi l-au urmărit cu girofarele două echipaje.
Al doilea Golf a "scăpat" doar cu turbina făcută praf după numeroasele liniuţe făcute noaptea prin Galaţi .Pagubă=1.200 €.
Noroc că S-a stricat turbina...
Altfel era daună totală şi ăsta...
La VW CC a apelat la o ciudată din Giurgiu cu permis de conducere valabil, care a închiriat de la noi maşina sub pretextul că a venit la Galaţi să se opereze şi are nevoie de o maşină câteva zile.
Aceasta i-a dat maşina lui şi a dispărut.
În prima seară a atacat un taximetrist cu un cuţit, spărgându-i acestuia geamul la taxi pentru că îndrăznise să-i taie calea.
În zilele următoare am primit zeci de rapoarte de la sistemul Gps prin care eram anunţaţi ca maşina este condusă brutal, depăşiri de viteză în oraş cu 170-180 km/h şi ne-am dat seama că maşina se află pe mâinile aceluiaşi infractor.
Mai ales că frecventa aceleaşi locuri şi staţiona în aceeaşi parcare noaptea ca şi în cazul Golfurilor.
Ne-am pornit discret în urmărirea lui şi l-am fotografiat în trafic de mai multe ori, l-am văzut cine este şi în ce stil conduce maşina.
Preocuparea noastră principală nu a fost recuperarea maşinii întregi pentru ca asta o puteam face uşor în baza coordonatelor GPS şi cu a doua cheie.
Dar am zis să anunţam Poliţia şi aceştia sa ia măsurile legale .Şi să-l audieze şi în cazul celorlalte Golfuri închiriate de la noi de taximetriştii Medelete şi Bardaş, doi dobitoci care pentru 100 € se vor alege cu nişte ani de bulău...cu suspendare.
Mare greşeală....
Am fost la sediul Poliţiei Rutiere şi le-am descris situaţia şi le-am sugerat să încerce o operaţiune discretă cu maşini civile şi cu agenţi fără uniforme.
Individul mai scapase o dată...
Ne-am oferit să le punem la dispoziţie noi maşini cu numere de alte judeţe pentru a nu stârni suspiciuni.
Mi-au spus că au ei tacticile lor şi că ştiu cum să acţioneze.
I-am rugat să aibă totuşi in vedere că omul este recidivist, proaspăt liberat condiţionat şi cu absolut nimic de pierdut. Singura lui grijă este să nu fie capturat.
Ce credeţi că au făcut poliţiştii?!
Au pus în mişcare mai multe echipaje de poliţie şi au pornit în urmărirea lui. Îi auzeam la telefon în timp ce le furnizam online poziţia maşinii prin GPS ce strategie au abordat (plasarea în toate intersecţiile a maşinilor de poliţie) şi puteam să jur că va sfârşi tragic operaţiunea...
Când l-au văzut au pornit girofarele şi au încercat să-l someze să oprească maşina şi să-l blocheze.
Dar acesta a "zburat" peste vreo două borduri , s-a strecurat printre copii şi oameni aflaţi pe trotuar şi a sărit din mers din maşină, făcându-se nevăzut într-o scară de bloc din Wild West-Cartierul Micro 40 din Galaţi.
Poliţia s-a văzut neputincioasă şi a renunţat la prinderea lui.
Le era greu să-l caute din uşă în uşă şi să deranjeze "indienii" de la serialele turceşti sau mongole preferate de la ora 18.00. Este dreptul lor să se uite. Apă nu au, iau de la cisternă o dată pe săptămână, dar parabolice au toţi! Zici că e sediul NASA un astfel de bloc din 40.
Aşa că au ridicat maşina şi au dus-o la sediul Poliţiei Rutiere, de unde criminalistul a luat amprente şi a găsit un pumnal cu amprentele sale, telefonul mobil şi încărcătorul uitat pe scaun.
Aa...şi cd-urile cu "Nebunia lui Salam"!
Colac peste pupăză, a treia zi ne-a sunat un inspector din poliţie să ne cheme să plătim factura de tractare. Aia a fost cea mai mare preocupare a Poliţiei. Cred că avea şi el o sută comision acolo...
În goana lui era să lovească câţiva copii şi nişte vânzători de flori şi ţigări "Plugaru'".
Poliţia a justificat eşecul prinderii acestuia prin faptul că nu au echipamente şi logistica necesară.
L-au fugărit cu Logan MCV Diesel cu 450.000km şi cu Polo de 65 Cp...
Suspectul conducea un VW CC şi avea 140 Cp.
Noi abia aşteptăm ca Donciu să închirieze din nou...
I-am pregătit un BMW cu 200 Cp...
Şi un pistol cu apă. Să-i "chişe-n freză de miliţieni" vorba unui retardat celebru pe YouTube”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările